سفارش تبلیغ
صبا ویژن
طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز
    ملایرـ خبرنگار همدان پیام: کنفرانس علمی چشم‌انداز 20 ساله شهرستان ملایر با حضور مقام‌های کشوری و استانی، اندیشمندان توسعه و برنامه‌ریزی و نخبگان ملایری در دانشگاه آزاد اسلامی ملایر در روزهای 22 و 23 اردیبهشت ماه برگزار شد.
کاپیتان آزما، فوق‌ تخصص در رشته آسیب‌شناسی جامعه، استاد دانشگاه ایران و اروپا(PH.D.CFII)، مدیر مبارزه با ایدز و موادمخدر، مدیریت امداد و نجات هوایی سازمان مدیریت بحران شهر تهران، متولد 1327 در ملایر، یکی از اندیشمندان و نخبگان شرکت کننده در کنفرانس بود، پاسخ ایشان را به سوال‌های زیر می‌خوانیم:
* آقای دکتر میرمصطفی آزما، توضیح بیشتری در مورد PH.D.CFII می‌دهید.
می‌دانید که PH.D درجه دکترا و CFII بالاترین درجه خلبانی است. CFII گواهینامه تدریس پرواز کور برای معلم خلبانانی است که می‌خواهند این علم را که خیلی در پرواز حساس است و امروزه تمامی خطوط هواپیمایی دنیا IFR در فضای کشورها پرواز می‌کنند که خلبان موقع پرواز، کاری به بیرون هواپیما ندارد فقط تمام توجهش به آلات دقیقی است که او را هدایت می‌کند و به فرودگاه مقصد می‌رساند.
* آیا بعد از جنگ تا به حال برنامه‌ریزی تدریس نموده‌اید؟
بعد از جنگ دلاورانه قهرمانان ملی کشورمان من در منطقه اصفهان و خلیج‌فارس یا مأموریت پرواز داشتم و یا روی زمین و دریا، اطفای آتش‌های مهیب را فرماندهی می‌کردم. با توجه به تحقیق‌های دانشگاهی و وارد شدن به برنامه عظیم پیشرفت‌های کشورهای بزرگ دیدیم که برنامه‌ریزی آن هم به شرطی که عملی باشد بهترین راه‌حل آنها بوده است لذا این علم را برای هر هدفی که لازم بود تدریس کردم که با توجه به شرایط محلی و مالی به موفقیت رسیدیم.
* تعریفی از برنامه‌ریزی ارائه می‌فرمایید.
برنامه‌ریزی همانند پی‌ریزی اولیه برای ساختمان است که اگر نباشد و یا در وسط کار رها شده و یا ناقص ساخته شود و به قول شارل دانشمند بزرگ فرانسوی ممکن است بدون برنامه‌ریزی تمامی هزینه‌ها به باد رود و یک عمر سازنده را برای اتلاف وقت و سرمایه پشیمان کند.
* از نظر شما نخبه چه کسی است و شایسته است چه ویژگی‌های داشته باشد؟
نخبه از نظر من کسی است که از هیچ، همه چیز بسازد و با کمترین امکانات امکان بسازد. آخرین تعریفی که از یک نخبه توسط یک گروه از دانشمندان ارائه شده این است که: کسی که بداند کیست؟ چه دارد؟ کجاست؟ اطراف او چه کسانی هستند؟ چقدر می‌تواند به دیگران آرامش دهد؟ چگونه از شعله شمعی کوچک در مغز خود خورشید بسازد، شایستگی نخبه بودن را دارد، نخبه کلمه غیرممکن را از مغز خود پاک کرده است، به زندگی اجازه نمی‌دهد که مزه شیرین خود را تلخ کند، در انتظار تشویق نیست و می‌داند که به مرگ غیرطبیعی ممکن است بمیرد.
* مقام معظم رهبری از سند چشم‌انداز 20 ساله و مجمع نخبگان ملایر به عنوان میثاق ملی یاد نموده‌اند، تعبیر شما از گفتار مقام معظم رهبری چیست؟
مجمع نخبگان ملایر به عنوان تشکلی غیرسیاسی، غیردولتی برخواسته از عزم و اراده نخبگان شهرستان ملایر، برای نخستین بار در کشور براساس اهمیت و جامعیت سند چشم‌انداز فعالیت خود را آغاز نموده، در این فرایند حرکت به سمت افق 1404، مجمع نخبگان باید مورد توجه بیشتری قرار گیرد که در این میان توجه به نکاتی چون: جلوگیری از اتلاف وقت، شروع به گذاشتن پایه‌های اساسی برای برنامه‌های تدوین شده، بهترین شیوه برای گرفتن کمک از مردم است که به آنها تفهیم نماید که این اعانه و کمک نیست بلکه دادن آجری است برای ساختن دژ محکمی که ورود شریر و شیطان به آن امکان‌پذیر نباشد. مجمع باید برای جوانان ملایر این دژ را بسازد و ساخت آن از پدران و مادرانی است که این فرزندان را بوجود آورده‌اند و امروز شاهد بیکاری و آب شدن آنها چون شمع می‌باشند. برنامه‌ریزی، مشاوره‌های فنی، دادن مقالات قوی در دانشگاه‌ها و مدارس عالی و ادارات و بخش خصوصی می‌تواند این رویا را به حقیقت وصل نماید.
* آقای آزما ملایر برای رسیدن به افق‌های سند چشم‌انداز 20 ساله، به چه امکانات و سرمایه‌گذاری‌هایی نیاز دارد؟
ایجاد کارخانجات مدرن، تاکستان کاری و کشت مدرن انگور مثل فرانسه آنقدر سخت نیست که ما نتوانیم سرتاسر منطقه خودمان را به این کار اختصاص دهیم این شهرستان با توجه به نزدیک بودن نسبی خود به مرزهای غربی کشور می‌تواند نیازهای کشورهای همسایه غربی و جنوبی را تامین نماید مسؤولان همدان باید نسبت به این موضوع آگاه باشند که تمامی استان همدان شهر همدان نیست و امکانات باید با توجه به منطقه محرومیت‌خیز و بی‌حاصل شهرهای اطراف تقسیم گردد.
* از شما به عنوان استاد جامعه‌شناس می‌خواهم مطرح فرمایید چه عواملی مانع توسعه شهرستان ملایر به جایگاه واقعی و آنچه شأن و منزلت مردمان آن است گردیده، علیرغم توانمندیهای که از نظر منابع طبیعی و انسانی دارد؟
آیا می‌دانید که از 8 خلبان ایرانی دو نفرشان ملایری هستند؟
آیا می‌دانید که مدیر پرتاب سکوهای ناسا، مهندس غیاثوند متولد ملایر است.
آیا می‌دانید که مدیر پروژه ساخت بزرگترین بزرگراه‌های امارات و هلند ملایری است؟
آیا می‌دانید که مدیر خط تولید هواپیماهای F.16 دکتر شیخ‌الاسلامی، متولد ملایر است؟
آیا می‌دانید نام پرفسور راستان و پسر ارجمندش در فهرست بزرگ پزشکی دنیا چاپ شده است؟
از این آیامی‌دانید‌ها زیاد داریم، باید خودمان بمانیم و خودمان را بشناسانیم آیا این کار را کردیم.
باید به همه گفت که ما کیستیم و چه داریم و طبیعی است که اگر کرم وارد بهترین سیب شود آنرا از بین می‌برد، کرم را ما خودمان به بدنه بهترین ثمره زندگیمان می‌اندازیم و فریاد می‌زنیم که کمک کنید. خودمان می‌دانیم که چگونه، با آفت مبارزه کنیم و مطمئن باشیم انتظار کمک از دیگران کاری بس بیهوده است.
* با توجه به اینکه مدیریت امداد و نجات هوایی سازمان مدیریت بحران تهران به عهده شماست، چه ساز و کاری را برای مدیریت بحران در ملایر قائل می‌شوید؟
آموزش، آموزش، آموزش. علت تکرار نیست به عنوان فرمانده امداد و نجات رود بار، بم، سونامی، اندونزی و زلزله خراسان به شما عرض می‌کنم که اینقدر که اثاثیه‌های چینی و بلور و کریستال و لوسترهای سنگین مردم را کشت، خرابی دیوارها آنها را به مرگ نکشاند سریعاً باید آموزشی را شروع کرد.
* استاد آزما، همانطور که می‌دانید اعتیاد یکی از بلاهای خانمان‌سوز در جوامع بشری مطرح است. طبق آمارها 10 درصد مردم کشور ما درگیر اعتیاد و موادمخدر هستند. با توجه به سوابق مدیریتی شما در مبارزه با ایدز و اعتیاد، برای پیشگیری از این بلای قرن 21 چه الزاماتی را باید به کار گیریم و این بحران به عنوان یک ناتوی فرهنگی تاچه اندازه ما را از افق 1404 دور می‌کند؟
امروزه همه دنیا بر این باورند که ایدز و موادمخدر بمبارانی است که کشورهای مختلف به خصوص ممالک عقب افتاده و فقیر را نشانه گرفته و مثل خوره در حال پیشروی است. من و تمامی اساتید عاشق این سرزمین به این نقطه رسیده‌ایم که عدم اطلاع‌رسانی و عدم آگاهی و عدم آموزش، جاده را برای اعتیاد و ایدز باز می‌کند، پس آموزش و اطلاع‌رسانی و دادن امکانات درمانی موقت اولین فرمولی است که باید انجام دهیم و باید با جوانان با زبان خودشان و فراهم کردن زمینه‌هایی که آنها را از این وادی دور کند حرف بزنیم و این تخصص ماست.
* جنابعالی را به عنوان یک کارآفرین معرفی می‌نمایند، با توجه به اینکه در ادبیات توسعه کارآفرینی، موتور محرکه توسعه اقتصادی است و یک فریضه محسوب می‌شود، در این زمینه چه راهکارهایی را برای کارآفرینی در شهرستان ملایر ارائه می‌نمایید؟
ابتدا باید مردم را متقاعد کنیم که که کارآفرینی به نفع همه است، باید دست به دست هم دهیم و ابتدا با صنایع کوچک به توسعه صنایع بزرگ بپردازیم، در مرحله بعد، متقاعد کردن مسؤولان، که در مقابل پیشنهادهای کاری و صنعتی، تسهیلات ویژه‌ای فراهم کنند. تخصص ما رفتن بین مردم است، تشویق آنها به امر سرمایه‌گذاری است، تشویق آنها برای کمک و آبادانی شهر و بالا بردن سطح فرهنگ به خصوص جوانان و جلوگیری از افسردگی و مشکلات مردم که در نهایت ایستادن روی پای خود است.
* برای دستیابی سریعتر به اهداف سند چشم‌انداز 20 ساله در شهرستان ملایر، پژوهش و آموزش مقدم‌تر است یا کار جمعی؟
هر دو لازم است. کار جمعی بدون پژوهش و آموزش ریختن یک ظرف آب در رودخانه است که اصلاً به نظر نمی‌رسد، پس ابتدا پژوهش و آموزش و برنامه‌ریزی، بعد کار اجرایی و جمعی.
* کاپیتان آزما جنابعالی خلبان 747 هواپیمایی نیز هستید، هنگام پرواز بر آسمان خلیج همیشه فارس چه احساسی دارید؟
من همیشه به این نام افتخار می‌کنم و از زمانی که هواپیمایم وارد خلیج‌فارس می‌شود تا زمانی که از خاک ایران در غرب تبریز خارج می‌شود احساس می‌کنم که در خانه‌ام هستم اگر هم بمیرم تنها نیستم، نام ایران ‌فخر شناسنامه من است. هزار افسوس که هواپیمایم مزین به پرچم زیبا و مقدس ایران نیست و یونیفورم بیگانه بر تن من است.
یونیفورمی که بر تن بیشتر از 100 خلبان ارزنده ایرانی است و همه مثل من آرزوی بازگشت به وطنم به سرزمینی که بوی عظمت و غرور می‌دهد است. به خصوص اینکه وقتی از روی VOR ملایر که دستگاه ناوبری هواپیماهای مسافربری است و بسیار قوی عمل می‌کند پرواز می‌کنم به همکارانم این شهر را نشان می‌دهم و می‌گویم که من در این شهر قشنگ و ساده در محله سرچشمه با کمترین امکانات بر روی خشت‌های خاکی و با دستان پر مهر قابله‌های بی‌سواد به دنیا آمده‌ام امروز این کودک ملایری به عنوان یک قهرمان ملی جنگ و نبرد با دشمن وطن خود جلوی هر نوع تجاوز احتمالی دیگر ایستاده است.
* چه توصیه و پیشنهادی برای آینده‌سازان ایران اسلامی دارید؟
توصیه من این است که به خداوند و لطف او اعتقاد داشته باشند و بدانند که برای رسیدن به دوردست‌ها باید جرات داشته باشید و از ساحل، دل بکنید تا ساحل را ترک نکنید و به موج‌های عظیم وارد نشوید امکان ندارد به سرزمین موعود برسید. قوی باشید و امیدوار
* میرمصطفی آزما پس از ذکر خاطره‌ای از زادگاه‌اش ملایر گفت:
ملایر، لهجه زیبایش، مردم ساده‌اش، مردم قانع و بزرگش. جاهای دیدنی و زیبایش، همیشه برای من خاطره است. پدر بزرگوار مورخ من و خواهر جوانم در این شهر آرام خوابیده‌اند و به تمامی خیابانها و کوچه پس کوچه‌های ملایر عشق می‌ورزم.

نظر()

  

 
تحقیق در اجتماع ایرانى
- مهدى طالب، جامعه شناس و استاد دانشگاه، متولد ???? نهاوند.
- اخذ مدرک دیپلم ریاضى در سال ????.
- اخذ مدرک لیسانس علوم اجتماعى از مؤسسه تحقیقات اجتماعى دانشگاه تهران، ????.
- اخذ مدرک فوق لیسانس روستاشناسى از دانشگاه دانیل فوشه فرانسه.
- اخذ مدرک فوق لیسانس جامعه شناسى از دانشگاه میرال فرانسه.
- اخذ مدرک دکتراى جامعه شناسى با گرایش روستایى از دانشگاه میرال فرانسه.
- استادیار دانشکده علوم اجتماعى دانشگاه تهران، ????.
- دانشیار دانشگاه تهران
- استاد دانشگاه تهران
- عضو هیأت علمى دانشکده کشاورزى همدان از سال ???? تا ????.
- عضو شوراى عالى الگوى مصرف کشور، عضو هیأت امناى پژوهشکده سوانح طبیعى ایران، عضو شوراى مشورتى مشارکتى روستاییان در بهره بردارى از منابع آب.
- معاون آموزشى دانشکده علوم از سال ???? تا ???? و از سال ???? تا ????.
 
 
- مدیر گروه آموزشى تعاون رفاه اجتماعى در ? دوره و به مدت ?? سال.
- رئیس مؤسسه تحقیقات تعاونى در سالهاى ??-????.
- مشاور اجتماعى وزیر مسکن و شهرسازى در سالهاى ??-????.
تألیف مقالات علمى متعدد و تألیف کتاب هاى:
?- کتاب تأمین اجتماعى، ?- کتاب مدیریت روستایى در ایران، ?- روش تحقیق در علوم اجتماعى، ?- چگونگى انجام مطالعات اجتماعى، ?- جامعه شناسى اعتبارات روستایى در ایران، ?- اصول و اندیشه هاى تعاونى، ?- شیوه هاى علمى مطالعات اجتماعى، ?- جامعه شناسى روستایى با تکیه بر ابعاد توسعه و تغییرات اجتماعى.
جامعه شناسى واقعگرا و عملگرا است. جامعه شناسى و جامعه شناس نباید به یک حزب یا گروه سیاسى تعلق خاطر داشته باشد، بلکه این تعلق باید به جامعه باشد.
مهدى طالب، جامعه شناس عملگراى ایرانى متولد ???? نهاوند است. تحصیلاتش را در مقاطع تحصیلى ابتدایى و دبیرستان در زادگاهش تا کلاس یازدهم دنبال مى کند و براى ادامه تحصیل و اخذ مدرک دیپلم به تهران مهاجرت مى کند و در سال ???? دیپلمه ریاضى مى شود.
کوچکى جثه او موجب مى شده که بچه آرام و ساکتى باشد و در میان دانش آموزان تهرانى آن دبیرستان با معدل ??‎/?? شاگرد اول شود و در منطقه مروى هم کلاً شاگرد دوم شود. او قبلاً در امتحانات نهایى ششم دبستان در سطح شهر نهاوند هم از نظر نمره مقام دوم را کسب کرده بود. به یاد دارد که معلم ریاضى دوره سیکل اول متوسطه که جدیداً تحصیلات خود را به پایان رسانده و براى تدریس به زادگاهش برگشته بود در برگه امتحانى، سؤالى را به اشتباه طرح کرده بود و وقتى مهدى طالب چند بار به او مراجعه مى کند و مى گوید این سؤال اشتباه است و باید اصلاح شود، همان معلم سیلى محکمى به صورت شاگردش مى زند.
«تا آخر جلسه گریه کردم ولى بعداً نمره ام ?? شد. معلم ما فهمیده بود که سؤالش غلط بوده ولى به هر حال اول مرا پیش بچه ها شرمنده کرد و بعداً هم عذرخواهى نکرد. او با آن نوع نمره دادن به من خواسته بود جبران مافات کند. اخیراً در یک مجله اى آن موضوع را مطرح کردم و همان معلم که در یک مؤسسه فعال آموزشى کنکور کار مى کند بعد از چند دهه چنان اتفاقى را نفى کرده بود».
معلم دیگرى به اسم «پاچنارى» داشته که هر زمان او پاى تخته سیاه بوده و دانش آموزان در کلاس سر و صدا مى کرده اند،  بدون نگاه کردن به پشت سر، به طرف بچه ها گچ پرتاب مى کرده و از این طریق مى خواسته که ساکت باشند و از شانس بد مهدى طالب، چند گچ پرتابى به سر و صورت اش مى خورد.
مهدى طالب مى گوید یک بار به سرعت جواب مسأله اى را به دست آورده و وقتى همان معلم،  برگه اش را دیده دست نوازش بر سر شاگردش کشیده است و شاگرد هم مى گوید در آن لحظه من غرق در شادى شدم.
از صالحى معلم ادبیاتش در تهران هم یاد مى گوید. معلمى که وقتى طالب به همراه مادرش به بارگاه حضرت عبدالعظیم مى رود مى بیند معلم کفشدار آنجا است و بدون تزلزل و خجل شدن، شاگردش را با گرمى و محبت صدا مى زند و احوالش را مى پرسد. معلمى دیگر به نام نعمت صالحى داشته که شاگردش را به وادى روزنامه دیوارى تهیه کردن کشانده است و حتى کار به جایى مى رسد که او به همراه چند نفر دیگر پنجشنبه ها و جمعه ها نه تنها براى مدرسه خودشان که براى چند مدرسه دیگر کاغذ دیوارى تهیه مى کنند.
«این معلم شوق نوشتن و شاید آنچه که باعث شد به جامعه شناسى علاقه مند شوم را در من به وجود آورد».
 
 
او که در زمان تحصیلش در تهران در منزل یکى از بستگانش در نزدیک مدرسه یعنى در منطقه میدان قیام اقامت داشته به علت ضعف در درس زبان انگلیسى، در کنکور عمومى دانشگاه تهران که شامل دروس زبان فارسى، معلومات عمومى و زبان انگلیسى بود توفیقى کسب نمى کند.
با اتمام تحصیل در دوره دبیرستان و اخذ دیپلم، پدر کاسب اش در نهاوند از او مى خواسته به نهاوند برگردد.
«چون مغازه را من اداره مى کردم. حتى مدتها بعد از آمدن من به تهران، پدرم از طریق نامه از من حساب و کتاب مشتریان را مى پرسید. مهدى طالب که مایل نبوده به نهاوند برگردد و به کار مغازه دارى بپردازد، به طور اتفاقى آگهى پذیرش دانشجوى مؤسسه تحقیقات اجتماعى ایران را مى بیند که از روى معدل و نه با امتحان ورودى دانشجو مى پذیرفته. چهل نفر از میان متقاضیان برگزیده مى شوند و یکى از آنها مهدى طالب بوده است و به این صورت او به نهاوند مراجعه نمى کند ولى به هر حال، مغضوب پدر مى شود و دیگر برایش پولى ارسال نمى شود.
حدود ? ماه گیج و مبهوت بوده و درسهایى مانند فلسفه مى خوانده که با روحیه او سازگار نبوده اند. اما نحوه عمل استادانى همچون دکتر غلامحسین صدیقى پدر جامعه شناسى ایران و آشنایى پیدا کردن به حوزه کارى جامعه شناسى، به رشته اش علاقه مند مى شود و حتى در سال بعد هم که در کنکور بازرگانى پذیرفته مى شود، تغییر رشته نمى دهد و تحصیلات را در همان رشته ادامه مى دهد.
«من معتقدم کسانى که پایه تجربى یا ریاضى دارند اگر به رشته جامعه شناسى بیایند نسبت به دیگر دانشجویان موفق تر خواهند بود. چون چنین اشخاصى از منطق علمى پیروى مى کنند».
بعد از چند ماه تحصیل در رشته جامعه شناسى، در بخش تحقیقات روستایى همان مؤسسه مشغول به کار مى شود ولى حقوق نقدى به او نمى داده اند. در عوض مى توانسته نشریات مؤسسه را دریافت کند و در ضمن اخلاق فروش آن نشریات را هم نداشته است و در چنین وضعى به کارهایى از قبیل حروفچینى در چاپخانه تهران مصور روى آورده و یا کارهایى که نیاز به تخصص خاصى نداشته روى آورده و از قبل حقوق دریافتى، زندگى ساده اى را تجربه مى کرده و تا ماهها بعد همچنان مغضوب پدر باقى مى ماند.
در سال ???? به عنوان کارشناس تحقیق موضوعى به استخدام رسمى مؤسسه درمى آید و مدتى بعد و براى ? سال به مأموریت تحصیلى در فرانسه اعزام مى شود و قبل از عزیمت به فرانسه در انجمن ایران و فرانسه در کلاسهاى زبان فرانسه شرکت کرده است.
دو سال هم مرخصى بدون حقوق مى گیرد و بعد از اتمام تحصیل در رشته جامعه شناسى به کشور بازمى گردد.
عنوان پایان نامه اول فوق لیسانس او «جامعه شناسى روستاشناسى» بوده و منابع معیشت سه روستاى ایرانى را در سه نقطه کشور و از جمله در نیشابور و خلخال که در ایران با کمک پروفسور ژاپنى به نام موریو انو (Morio-ONO) انجام داده کامل کرده و ارائه مى کند. پایان نامه دومش در مورد تغییرات اجتماعى روستاى ابراهیم آباد نیشابور ظرف ?? سال بوده است که تحقیقات ابتدایى آن توسط او و پروفسور انو که در ایران فرصت مطالعاتى اش را مى گذرانده انجام شده بود و مهدى طالب تغییرات ده سال بعد آن روستا را یعنى در سالهاى پس از اصلاحات ارضى مورد مقایسه قرار مى دهد.
«تمام ساختارهاى سنتى روستا ظرف ?? سال به سرعت از بین رفته بود. قبلاً مردم در یک قلعه زندگى مى کردند ولى با شروع اصلاحات، مردم در زمین هاى زراعى خانه ساخته بودند، هماهنگى و یگانگى بین افراد به هم خورده بود و برخى از زارعین با نفوذ که احیاناً با شهر ارتباط داشتند و یا با نیروهاى دولتى در ارتباط بودند، خرده بورژوازى روستا را شکل داده بودند و بنابراین هدف اصلاحات که ایجاد برابرى و یکسانى افراد بود تحقق پیدا نکرد».
از استادان شاخص اش در فرانسه به نام لودور (Ledreau) اشاره مى کند. زمانى به فرانسه مى رود که چند سالى از شورش دانشجویى ???? فرانسه گذشته بوده و دانشجویان ایرانى و از جمله حسن حبیبى به شدت مشغول فعالیت هاى سیاسى بوده اند و زمانى هم که طالب در دانشگاه میرال درس مى خوانده از شهر تولوز به پاریس مى آمده تا از وقایع سیاسى جدید باخبر شود.
او معتقد است که به اصطلاح «کتابى» درس نمى دهد و از استادانى هم که صرفاً به طرح نظریات مختلف جامعه شناسان دنیا اقدام مى کنند و آن نظریه ها را به دانشجویان ایرانى و بدون تحلیل خاصى از شرایط جامعه ما ارائه مى دهند گلایه دارد و مى گوید: «انگار برخى از استادان دانشگاههاى ما، غلام حلقه به گوش برخى جامعه شناسان معروف دنیا هستند».
به این باور دارد که ما براى بررسى اوضاع جامعه، در ابتدا باید واقعیات و ریشه هاى مشکلات اجتماعى را بشناسیم و ضمن در نظر گرفتن نظریه هاى مرسوم دنیاى کنونى، نظریه جدیدى متناسب با جامعه ایران بسازیم. این جامعه شناس مى گوید وقتى تاریخ و سرگذشت کشور را مطالعه مى کنم از اینکه در قرون اخیر به جامعه ظلم و ستم شده و خصوصاً برخى از افراد داخلى هم در این زمینه نقش داشته اند ناراحت مى شوم. مى گوید: «قبل از اینکه با هر خارجى بجنگم، از این نوع افراد متنفر مى شوم که دست در دست عامل خارجى گذاشته و به جامعه ظلم و ستم کرده اند».
طالب با صراحت مى گوید انتخاب کشور همانند انتخاب پدر و مادر دست آدم نیست و علاقه به وطن هم یک امر عمومى است. او با بیان اینکه ممکن است علاقه اش نسبت به بسیارى دیگر از هموطنانش به کشور بیشتر باشد، مى افزاید:
« من فکر مى کنم هیچ انسانى نیست که به وطنش علاقه مند نباشد. چون بالاخره انسان باید یک شناسنامه داشته باشد و نشان بدهد به جایى تعلق خاصى دارد. من هم به کشورم عشق مى ورزم و دوستش دارم».
او در مطلبى که با عنوان «چرا جامعه شناسى در ایران پرت است؟» توصیه به جامعه شناسان جوان دارد و مى نویسد: «توصیه اى دارم به جامعه شناسان جوان که واقع بین باشید و با جامعه زندگى کنید. زبان آنها [مردم] را بفهمید. نظرات آنها را به سخره نگیرید. یا دم از دموکراسى نزنید. زمان و موقعیت فرهنگى جامعه خودتان را خوب بشناسید یاد بگیرید به زبان مردم حرف بزنید. با آنها دمخور باشید. اگر قصد ناجى گرى را دارید لااقل اول خود شنا یاد

اولین دیدگاه را شما بگذارید

  

زن عشق می کارد و کینه درو می کند ...
دیه اش نصف دیه توست و مجازات زنایش با تو برابر
...
می تواند تنها یک همسر داشته باشد و تو مختار به داشتن چهار همسرهستی
...
برای ازدواجش در هر سنی اجازه ولی لازم است و تو هر زمانی بخواهی به لطف قانونگذار می توانی ازدواج کنی
...
در محبسی به نام بکارت زندانی است و تو
...
او کتک می خورد و تو محاکمه نمی شوی
...
او می زاید و تو برای فرزندش نام انتخاب می کنی
...
او درد می کشد و تو نگرانی که کودک دختر نباشد
...
او بی خوابی می کشد و تو خواب حوریان بهشتی را می بینی
...
او مادر می شود و همه جا می پرسند نام پدر
...
و هر روز او متولد میشود؛ عاشق می شود؛ مادر می شود؛ پیر می شود و میمیرد
...
و قرن هاست که او عشق می کارد و کینه درو می کند چرا که در چین و شیارهای صورت مردش به جای گذشت زمان جوانی بربادرفته اش را می بیند و در قدم های لرزان مردش، گام های شتابزده جوانی برای رفتن و درد های منقطع قلب مرد سینه ای را به یاد می آورد که تهی از دل بوده و پیری مرد رفتن و فقط رفتن را در دل او زنده می کند
...
و اینها همه کینه است که کاشته می شود در قلب مالامال از درد
...
و این، رنج است.


نظر()

  

مشخصات مدیر وبلاگ

ویرایش

دسته بندی موضوعی

ویرایش

لوگوی دوستان












ویرایش

دوستان

###@وطنم جزین@### مهندسین پلیمر .: شهر عشق :. عکس های عاشقانه روستای زیارتی وسیاحتی آبینه(آبنیه)باخرز رازهای موفقیت زندگی عشق گروه اینترنتی جرقه داتکو COMPUTER&NETWORK xXxXx کرجـــیـــهــا و البرزنشینها xXxXx متالورژی_دانلود فایل برای دانشجویان متالورژی (rikhtegari.com) MOHAMMAD.HAHSEMI86@YAHOO.COM مذهب عشق دهاتی مهندسی کشاورزی- علوم باغبانی ورودی 89 شرکت نمین فیلتر من هیچم خطوط شکسته ی یک ذهن دنیای واقعی دهیاری روستای آب باد دانشگاه سیستان وبلوچستان(زاهدان) دانشگاه تربیت مدرس تهران دکتر مهدی سقایی پایگاه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی گردشگری سازمان زمین شناسی واکتشا فات معدنی کشور بیابانها وکویرهای ایران آمار لحطه به لحظه جهان قبله یاب نشریه الکترونیکی دهکده دکتر چوبینه نقشه شهرها وروستاهای ایران دانستنی ها قطب علمی مطالعات وبرنامه ریزی روستایی دانشگاه تهران هم اکنون جمعیت ایران چقدر است؟ مرکز آمار ایران پیش بینی هوا خود را وزن کنید واز وضیعت چاقی ولاغری خود باخبر شوید زمین را زنده ببینید کوه های ایران بانک مقالات فارسی دانشکده جغرافیا دانشگاه تهران قطب امایش سرزمین دانشکده جغرافیا تهران موسسه جغرافیا دانشگاه تهران سازمان جهانی گردشگری مطالعات گردشگری طرح سرزمین موسسه طبیعت گردی کوچ میراث آریا جاذبه های گردشگری ایران هتل داریوش کیش جغرافیا وجهانگردی مرجع تخصصی گردشگری واکوتوریسم معرفی جاذبه های گردشگری ایران مناطق نمونه گردشگری ایران هتلداری ایران مقایسه بین کشورها مجلات رشد ساج انجمن ژئومورفولوژی ایران دانشگاه تهران دانشگاه شیراز شهرداری شیراز آیت اله جوادی آملی تابناک (بازتاب) بنیاد مسکن استان فارس بنیاد مسکن استان فارس شهرداری مرودشت مرکز تحقیقات و بررسی مسائل روستایی مجله علمی پژوهشی مدرس دانشگاه تربیت مدرس هواشناسی استان فارس مجله کانادایی جغرافیا انجمن جغرافیدانان آمریکا پژوهشگاه اطلاعات و مدارک علمی ایران تبدیل سالهای شمسی به میلادی رتبه بندی دانشگا های دنیا جی میل ایمیل آمار واطلاعات روستاهای کشور ایران داک دانلود کتاب کتابخانه مجازی ایران ترجمه آنلاین انگلیسی به فارسی ترافیک شهر تهران به صورت آنلاین شهرداری تهران شهرداری مشهد شهرداری شیراز شهرداری همدان شهرداری اصفهان شهرداری تبریز شبکه کتاب ایران شهرداری بیضا پایگاه اینترنتی دکتر زهرا احمدی پور دانشیار جغرافیای سیاسی دانشگ دانلود رایگان مقالات معماری پایگاه مقالات ایرانیان مدیریت مرجع شهری پرتال جامع جغرافیایی کشور استانداری فارس شهرداری مرودشت وزارت جهاد کشاورزی جهاد کشاورزی استان فارس سازمان مسکن و شهرسازی فارس مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن فرمانداری شهرستان مرودشت سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران موسسه پژوهشهای برنامه ریزی کشاورزی و توسعه روستایی شبکه اطلاع رسانی گندم ایران شرکت عمران شهر جدید صدرا گوگل یاهو [جغرافیا و برنامه ریزی شهری نوین نقشه شهر های ایران پایگاه داده های علوم زمین کشور بخش جغرافی بانک اطلاعات سیستمهای اطلاعات جغرافیایی مرجع تخصصی شهرسازی ایران وزارت مسکن وشهرسازی پژوهش های شهری و روستایی (ناحیه ای) آشنایی با نرم افزار کلیاتی از ساج و محیط این نرم افزار فصلنامه برنامه ریزی شهری سازمان فضایی ایران ME&YOU نور
ویرایش

طراحی پوسته توسط تیم پارسی بلاگ