سفارش تبلیغ
صبا ویژن
طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز

 از دیدگاه سیمون چپمن (Simon chapman) هشت ویژگی برای مناطق حاشیه نشین می‌توان نام برد: 1- عموماً غیر قانونی هستند.2- غالباً خلق الساعه هستند و از مواد و مصالح مختلف ساخته شده‌اند. 3- معمولاً بوسیله‌ی خود ساکنان احداث شده‌اند.  4- فاقد خدمات شهری مانند راه آسفالته، برق و سیستم دفع فاضلاب هستند.       5- توسعه‌ی آنها بدون برنامه‌ریزی و غالباً به صورت اتفاقی صورت می‌گیرد. 6- مکان  گزینی آنها غالباً در لبه‌های شهری ، حواشی خطوط آهن و بزرگراه ها و یا زمینهای خالی از سکنه ای که در مجاورت مناطق مرکزی شهرها قرار دارند، صورت می‌گیرد. 7- معمولاً در مناطق نامناسب شهری (مانند زمینهای ناهموار حواشی کارخانجات، در مجاورت زمینهای رها شده و بلا استفاده) تشکیل می‌شوند.  8- جمعیت متراکم دارند که از خانواده‌های پرجمعیت تشکیل شده است.

آنچه از تعاریف گوناگون بر می‌آید آن است که : حاشیه نشینی در کشورهای در حال توسعه ، غالباً از مهاجرین  تشکیل می‌شود که بنا به علل مختلف ، شهرهای بزرگ را هدف قرار داده‌اند، ولی به دلیل پایین بودن سطح مهارت‌های فنی و فقدان سرمایه‌کافی ، قدرت ورود به متن اصلی شهر را نداشته و ناگزیر به پذیرش زندگی حاشیه ای شده‌اند، مکان گزینی  این قبیل اجتماعات، اغلب، در زمینهای نامرغوب و یا اراضی حاشیه‌ی شهرها و به صورت غیر قانونی صورت گرفته است. فقر اقتصادی، پایین بودن سطح سواد و بالا بودن میزان جرائم و کمبود خدمات زیر بنایی و مساکن بی‌دوام و خلق الساعه ، از خصوصیات مشترک مناطق حاشیه نشین به شمار می‌رود. به عبارت ساده‌تر می‌توان گفت، مناطق حاشیه‌نشینی، محدوده‌های خاصی از شهرها هستند که به لحاظ شرایط اقتصادی، اجتماعی ، فرهنگی و کالبدی ، تفاوت آشکاری با سایر مناطق شهر دارند.

 دیگر ویژگی های حاشیه نشینی 1- منطقه واحدهای مسکونی رو به ویرانی ، فرسوده و با تجهیزات ناقص در حاشیه شهرها2- تسلط فرهنگ فقر در منطقه 3- جدایی گزینی توده‌ای از مردم روستایی از جامعه شهری 4- شهرک های چسبیده به شهر با مواد و مصالح کم دوام ساختمانی 5- گوشه‌گیری مردم منطقه از زندگی شهر6- مهاجرت و سکونت بخشی از مردم روستاها در حاشیه شهرها. شرایط گفته شده فضایی را بوجود می‌آورد که در آن بسیاری از رفتارهایی که در فرهنگ جامعه ناهنجار و یا غیر عادی تلقی می‌شود در این مکانها عادی محسوب شود.

همچنین می‌توان در مورد مشخصات فیزیکی و ویژگیهای اجتماعی مناطق حاشین نشین موارد زیر را بر شمرد: 1- جمعیت متراکمی که در آن جای گرفته‌اند2- فاقد ابتدایی ترین و ساده‌ترین وسایل بهداشتی ، خدماتی و فرهنگی هستند در اکثر مناطق حاشیه نشین سه نفر یا بیشتر در یک اطاق زندگی می‌کنند 3- زاغه در پایین‌تر از سطح معمول زمین قرار دارد و یا اینکه در دیوار گود یا کوه‌کنده می‌شود در این سکونتگاهها مصالح ساختمانی بکار گرفته نمی‌شود (نمونه، منطقه شرق تهران)4- آلونک با مصالح کهنه مختلف از قبیل قطعات بی‌مصرف اتومبیل ، وسایل منزل ، مقوا، حلب، نایلون ساخته می‌شود (همدان، تهران، کرمان) 5- تعمیر محل پختن خشت در کوره پز خانه ها (کوره پز خانه‌های شهرها) 6- کپر جایگاه سکونتی که تقریباً اساس آن از حصیر ساخته می‌شود و در بعضی از نواحی اسکلت آنرا از نی ساخته و روی آن را با نمد می‌پوشانند. (بلوچستان ، خوزستان). 7- زیر زمین پایین تر از سطح زمین با مصالح ساختمانی ساخته می‌شود. 8- چادر با پارچه و نایلون و مواد مشابه برپا می‌گردد.9- اتاق از خشت و گل و آجر به صورت بلوکهای ساختمانی و شکل و فرم یکسان ساخته می‌شود (همدان، باختران، تبریز ، تهران) 10- گرگین دارای دیوار معمولی با مصالح ساختمانی و سقف حصیری است (تهران ، خوزستان، بندرعباس) 11- اتاق حلبی این واحدهای سکونتی عمدتاً از پیتهای حلبی ساخته می‌شود. (تهران، تبریز) 12- مناطق حاشینه نشین در برگیرنده‌ی مکان جغرافیایی مشخص هستند13- منافع مشترک ساکنان را به هم پیوند می‌دهد. 14- الگوهای مشترکی بر روابط اجتماعی و اقتصادی ساکنین آنها حاکم است. 15- تجانس گروهی و همبستگی نسبتاً بالایی خاصه در مواجه با مسائل مشترک و افراد خارج از اجتماع خود بروز می‌دهند. 16- نهادهایی خاص خود پدید آورده‌اند 17- یکدیگر را به خوبی کنترل می‌کنند 18- عمدتاً جمعیت حاشیه نشین را  جوانان تشکیل می‌دهند 19- در ساختن محیط مسکونی خود و در برابر عملیات تخریب رویه بسیار قوی همکاری دارند. 20- به افراد غیر ساکن در منطقه اعتماد ندارد و در مسایل خود آنها را شرکت نمی‌دهند. 21- به لحاظ عدم وجود فضای کافی اغلب اوقات خود را در خارج از چهار چوب مسکونی می گذارند. 22-با ناهنجاریهای اجتماعی به لحاظ از بین ر رفتن ارزشهای انسانی در حاشیه شهرها به سرعت پرورش می‌یابد و اعمالی چون دزدی، اعتیاد، قاچاق، فحشاء در آنجا بیش از متن اصلی شهر دیده می‌شود.


اولین دیدگاه را شما بگذارید

  

اصطلاح حاشیه نشینی یا زاغه نشینی و .. در کشورهای در حال توسعه به محلات فقیر نشینی اطلاق می‌شود که در اطراف شهرهای بزرگ به وجود آمده و ساکنین این مناطق به علل گوناگون نتوانسته‌اند جذب نظام اقتصادی- اجتماعی شهر شده تا از امکانات و خدمات شهری استفاده نمایند.

حاشیه نشینان به کسی گفته می‌شود که در شهر سکونت دارد ولی به علل گوناگون نتوانسته است جذب نظام اقتصادی شهر شود و از خدمات شهری استفاده نماید. حاشیه نشینان بیشترافراد مهاجر و روستایی و عشایر و کمتر شهری (از شهرهای دیگر یا خود شهر) هستند که اغلب فاقد مهارت لازم شهری و بعضا غیرماهرند این افراد بیشتر به علت عوامل رانش زادگاه خود افزایش بی رویه جمعیت، توزیع نامتناسب و ناعادلانه امکانات در سطح کشور به بهانه عدم توجیه اقتصادی، عدم حمایت از مشاغل بومی و پایه ای در روستاها و شهرهای کوچک و از سوی دیگر پدیده های طبیعی مانند سیل، خشکسالی، سرمازدگی محصولات کشاورزی، آفات دامی، ناامنی و....و به دلیل عوامل جاذب شهری زادگاه خود را ترک کرده و به شهرها روی می آورند آنها به دلیل عدم تطبیق با محیط شهری از یک سو و بر اثر عوامل پس ران شهری از سوی دیگر از محیط شهری پس زده می شوند و به تدریج در کانونهای به هم پیوسته و یا جدا از یکدیگر در قسمت هایی از شهر سکنی می گزینند. حاشیه نشینی عبات است از وضع زندگی تمام کسانی که در جامعه شهری ساکنند ولی از نظر درآمد، بهره‌گیری از امکانات و خدمات در شرایط نامطلوبی به سر می‌برند. در واقع کلیه‌ی کسانی که از حالت تولیدی گذشته خود بیرون آمده و به صورت مازاد نیروی انسانی در حاشیه شهرها سکنی می‌گزینند. حاشیه ، فرهنگ مخصوص به خود دارد و این فرهنگ یک شوه‌ی زندگی است. فرهنگ حاشیه نشینی بازتاب شیوه زندگی طبقات پایین اجتماع است که معمولاً فرهنگ فقر شناخته می‌شود. تقریبا اکثر کشورهای جهان اعم از پیشرفته یا عقب نگه داشته شده دوره هایی از حاشیه نشینی را در شهرهای  خود تجربه کرده‌اند اما مشکل اصلی در کشورهای جهان سوم نهفته است. به نظر من حاشیه نشینی یا اسکان غیر رسمی از جمله پدیده های ناشی از شهرنشینی شتابان معاصر و از جلوه های بارز فقر شهری است که در شکلی برنامه ریزی نشده و خودروی در درون یا اطراف شهرها ظاهر شده اند .

 مثلاَ (در هند جمعیت زاغه نشین شهرهای این کشور چیزی بین 30 تا 50 درصد کل ساکنین آنهاست و یا اینکه بیش از 24 هزار واحد مسکونی رو به ویرانی در نواحی حاشیه نشین شهرهای ترکیه وجود دارد. در حدود 54 درصد جمعیت شهر آنکارا در مناطق حاشیه ای شهر با استاندارد پایین زندگی می‌کنند. شهر بغداد در حدود 60 هزار نفر و شهر بصره 20 هزار نفر حاشیه نشین دارند. قسمت اعظم جمعیت شهر مکزیک در مناطق حاشیه‌ای زندگی می‌کنند.) پیدایش سکونتگاه های نامتعارف در جهان سوم، اولا" پدیده ای است که پس از جنگ جهانی دوم در ابعادی خیره کننده و به عنوان مساله ای شهری سربرآورده است و ثانیا" تمامی جوامع جهان سوم این پدیده را تجربه کرده اند و می کنند. حاشیه نشینی را در یک جمله میتوان چربی دور شکم یک فرد نامید که او را از تحرک و پویایی باز میدارد و زمینه را برای انواع بیماریها فراهم میکند هر چند این یک تعریف کامل نیست اما دیدگاهی از نظر یک کارشناس برنامه ریزی شهری است.

منبع :http://mahdi30065.parsiblog.com


اولین دیدگاه را شما بگذارید

  

  

انواع ملک در کانادا به شرح زیر است :

کاندومنیوم (Condominium) : نوعی آپارتمان ، معمولا در شهر یا تفریح گاهی واقع است که ساختمان در ان گران قیمت و کمیاب می باشد. ممکن است تعداد طبقات آن نسبتا کم باشد. ( مثلا چهار طبقه ) که این نوع اکثرا در شهرهای کوچک یا حومه شهرهای دیده می شود ، یا ممکن است بصورت آسمانخراش باشد که معمولا در مرکز شهرهای بزرگ چنین می باشد.
خانه شهری (Townhouse) : خانه ای به سبک منزل تراس دار در دو طبقه یا بیشتر ( گاهی خانه Split-level نیز نامیده می شود ) که هر خانه یک ورودی مستقل و اغلب یک گاراژ داخلی دارد. خانه های شهری گاهی قسمتی از یک مجموعه کاندومینیوم مانند می باشند.
دوبلکس : یک ساختمان که به دو خانه جدا با ورودی های مستقل تقسیم شده است که یا پهلو به پهلوی یکدیگر قرار دارند ( در انگلستان Semi- detached خوانده میشود. ) یا یکی در طبقه پائین و دیگری در طبقه بالاست.
بانگلو و bi-level : هر چند که بانگلو (bungalow) معمولا فقط یک طبقه دارد ، این منازل یک زیر زمین نیز دارند که قسمتی از آن به عنوان اتاق تفریح و سرگرمی خانواده مورد استفاده قرار می گیرد. در bi-level ، طبقه همکف قدری بالاتر از سطح زمین قرار دارد بطوریکه زیر زمین دارای پنجره هایی می باشد که بالای سطح زمین قرار گرفته اند.
دو طبقه استاندارد : خانه مستقل که احتمالا گاراژ دارد و روی زمین مستقلی بنا شده است ، معمولا یک زیر زمین کوچک و دو یا سه اتاق دارد.

قیمت ملک از منطقه ای به منطقه دیگر بسیار متغییر است. خانه ای به مساحت ???? فوت مربع (??? متر مربع) در ونکوور تقریبا ??? هزار دلار ، در اتاوا ??? هزار دلار ، در مونترال ???,??? دلار و در وینیپگ ???,??? دلار است ، در حالیکه در شهرهای کوچک و مناطق روستایی همان خانه را می توان با ?? تا ?? هزار دلار خرید. شرکت معاملات املاکی به نام Royal Le Page که در سرتاسر کانادا فعالیت دارد ، به طور منظم قیمت خانه را روی اینترنت منتشر می کند.(www.royallepage.ca)

 منبع :http://www.wcoe.ca

در حدود ?? درصد از مردم کانادا برای خرید منزل به آژانس مسکن یا بنگاه معاملات ملکی مراجعه می کنند که باید از انجمن آژانس مسکن محلی گواهینامه داشته باشد. دلالان معاملات ملکی و نیز مسئولان بخش فروش آنها در بسیاری از ایالات باید از شورای تجاری دلالان و آژانس مسکن ایالتی (REBBA) گواهینامه داشته باشند.
مسکن اجاره ای در بیشتر مناطق به وفور یافت می شود اگرچه شانس یافتن خانه مطلوب و نرخ اجاره در شهرها و منطق مختلف به طور چشمگیری متفاوت است . اجاره خانه بهترین راه برای افرادی است که قصد دارند برای مدت محدودی مثلا کمتر از دو سال در کانادا اقامت کنند. مسکن اجاره ای معمولا ظرف چند هفته در بیشتر مناطق یافت می شود. اغلب منازل اجاره ای در کانادا مبله نیستند و ممکن است در یافتن منزل مبله با مشکل مواجه شوید.مدت اجاره معمولا ?? ماه است. بنابراین تا زمانی که مطمئن نیستید که در تمام این مدت آنجا اقامت می کنید یا نه ، بهتر است در منازل موقت اقامت کنید تا خانه ای که مورد نظر شماست بیابید. میزان اجاره برای خانه مبله ???? دلار در ماه برای یک آپارتمان کوچک ، ???? دلار برای یک آپارتمان دو خوابه با آشپزخانه کامل ، ???? دلار برای یک خانه سه خوابه و چیزی بیش از ???? دلار برای یک خانه ویلایی است. در شهرهای بزرگ مثل تورونتو و ونکوور و حتی حومه آنها باید فقط برای یک آپارتمان ???? دلار یا بیشتر در ماه بپردازید، درحالیکه در شهرها و روستاهای دور افتاده خیلی کمتر از این میزان را می پردازید.
برای اطلاعات بیشتر میتوانید به سایت های زیر مراجعه کنید:

www.places?rent.com
www.rentersnews.ca
www.remax.ca های مسکن در کانادا به یک شبکه کامپیوتری (MLS) متصل هستند که اطلاعات و جزئیات مربوط به هر ملک در آن ثبت شده است. بنابراین لازم نیست برای یافتن خانه به تعداد زیادی آژانس مسکن مراجعه کنید بلکه یک دلال نیز می تواند به عنوان خریدار عمل کند و با استفاده از MLS ملک مناسبی برای شما پیدا کند.
اکثر آژانس های مسکن در کانادا از قراردادهای استانداردی استفاده می کنند که توسط انجمن ایالتی تصویب شده است و در آنها جمله است که می گوید (( دلال باید پشتکار ، صداقت و درستی کار خود را انجام دهد. )) می توانید برای اطمینان بیشتر جمله " با موافقت رسمی وکیل " را به قرارداد اضافه کنید.
هنگام ورود به کانادا ، ممکن است لازم باشد پیش از نقل مکان به خانه ای دائمی ، یا درحالیکه منتظر رسیدن اثاث منزل خود هستید ، برای مدتی در مسکن موقت سکنی گزینید. انتخاب محلی مناسب برای زیستن به عوامل مختلفی بستگی دارد ، از جمله اینکه آیا مجرد هستید یا متاهل و همراه خانواده ؛ آیا رانندگی می کنید یا به حمل و نقل عمومی وابسته هستید؛ و می خواهید محل زندگی تان تا چه اندازه به محل کار ، مدرسه ، مسیرهای اتوبوس مراکز خرید و سایر تسهیلات محلی نزدیک باشد. بهتر است هنگام ورود اقامتگاههایی را انتخاب کنید که می توان آنها را به صورت ماهیانه اجاره کرد و مبله هستند( شامل تمام وسایل خانه به جز ماشین لباسشوئی و خشک کن که به صورت عمومی در دسترس ساکنان می باشند. ). به این ترتیب زمان کافی خواهید داشت که با ساکنان محلی صحبت کنید و جوامع محلی مختلف را وارسی نمائید و سپس برای دراز مدت تصمیم بگیرید. در اکثر شهرها متوسط کرایه ماهیانه اجاره یک آپارتمان کوچک حدود ??? دلار ، برای خانه های شهری( از یک دیوار به خانه مجاور متصل هستند) تقریبا ???? دلار و برای خانه ای مستقل ، بیش از ???? دلار است. در مناطق مرکزی شهرهای بزرگ ( مثل تورونتو ، ونکوور و مونترال ) ممکن است کرایه ماهیانه یک آپارتمان کوچک بیش از ???? دلار باشد.
لازم به ذکر است درصورت داشتن
اقامت دائم کانادا، می توانید ???% مبلغ ملک را وام بگیرید. در هر شرایطی که قرار دارید گرفتن وام مسکن در تخصص ماست.

آژانس

شرکت ادیسه در تمام مراحل پرونده تا اخذ اقامت کانادا همراه شما خواهد بود و نیز ارائه سرویسهای ویژه پس از ورود به کانادا از جمله تهیه مسکن و اخذ وام از خدمات شرکت ادیسه می باشد برای کسب اطلاعات بیشتر با دفاتر ادیسه تماس حاصل نمائید.


اولین دیدگاه را شما بگذارید

  

مشخصات مدیر وبلاگ

ویرایش

دسته بندی موضوعی

ویرایش

لوگوی دوستان












ویرایش

دوستان

###@وطنم جزین@### مهندسین پلیمر .: شهر عشق :. عکس های عاشقانه روستای زیارتی وسیاحتی آبینه(آبنیه)باخرز رازهای موفقیت زندگی عشق گروه اینترنتی جرقه داتکو COMPUTER&NETWORK xXxXx کرجـــیـــهــا و البرزنشینها xXxXx متالورژی_دانلود فایل برای دانشجویان متالورژی (rikhtegari.com) MOHAMMAD.HAHSEMI86@YAHOO.COM مذهب عشق دهاتی مهندسی کشاورزی- علوم باغبانی ورودی 89 شرکت نمین فیلتر من هیچم خطوط شکسته ی یک ذهن دنیای واقعی دهیاری روستای آب باد دانشگاه سیستان وبلوچستان(زاهدان) دانشگاه تربیت مدرس تهران دکتر مهدی سقایی پایگاه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی گردشگری سازمان زمین شناسی واکتشا فات معدنی کشور بیابانها وکویرهای ایران آمار لحطه به لحظه جهان قبله یاب نشریه الکترونیکی دهکده دکتر چوبینه نقشه شهرها وروستاهای ایران دانستنی ها قطب علمی مطالعات وبرنامه ریزی روستایی دانشگاه تهران هم اکنون جمعیت ایران چقدر است؟ مرکز آمار ایران پیش بینی هوا خود را وزن کنید واز وضیعت چاقی ولاغری خود باخبر شوید زمین را زنده ببینید کوه های ایران بانک مقالات فارسی دانشکده جغرافیا دانشگاه تهران قطب امایش سرزمین دانشکده جغرافیا تهران موسسه جغرافیا دانشگاه تهران سازمان جهانی گردشگری مطالعات گردشگری طرح سرزمین موسسه طبیعت گردی کوچ میراث آریا جاذبه های گردشگری ایران هتل داریوش کیش جغرافیا وجهانگردی مرجع تخصصی گردشگری واکوتوریسم معرفی جاذبه های گردشگری ایران مناطق نمونه گردشگری ایران هتلداری ایران مقایسه بین کشورها مجلات رشد ساج انجمن ژئومورفولوژی ایران دانشگاه تهران دانشگاه شیراز شهرداری شیراز آیت اله جوادی آملی تابناک (بازتاب) بنیاد مسکن استان فارس بنیاد مسکن استان فارس شهرداری مرودشت مرکز تحقیقات و بررسی مسائل روستایی مجله علمی پژوهشی مدرس دانشگاه تربیت مدرس هواشناسی استان فارس مجله کانادایی جغرافیا انجمن جغرافیدانان آمریکا پژوهشگاه اطلاعات و مدارک علمی ایران تبدیل سالهای شمسی به میلادی رتبه بندی دانشگا های دنیا جی میل ایمیل آمار واطلاعات روستاهای کشور ایران داک دانلود کتاب کتابخانه مجازی ایران ترجمه آنلاین انگلیسی به فارسی ترافیک شهر تهران به صورت آنلاین شهرداری تهران شهرداری مشهد شهرداری شیراز شهرداری همدان شهرداری اصفهان شهرداری تبریز شبکه کتاب ایران شهرداری بیضا پایگاه اینترنتی دکتر زهرا احمدی پور دانشیار جغرافیای سیاسی دانشگ دانلود رایگان مقالات معماری پایگاه مقالات ایرانیان مدیریت مرجع شهری پرتال جامع جغرافیایی کشور استانداری فارس شهرداری مرودشت وزارت جهاد کشاورزی جهاد کشاورزی استان فارس سازمان مسکن و شهرسازی فارس مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن فرمانداری شهرستان مرودشت سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران موسسه پژوهشهای برنامه ریزی کشاورزی و توسعه روستایی شبکه اطلاع رسانی گندم ایران شرکت عمران شهر جدید صدرا گوگل یاهو [جغرافیا و برنامه ریزی شهری نوین نقشه شهر های ایران پایگاه داده های علوم زمین کشور بخش جغرافی بانک اطلاعات سیستمهای اطلاعات جغرافیایی مرجع تخصصی شهرسازی ایران وزارت مسکن وشهرسازی پژوهش های شهری و روستایی (ناحیه ای) آشنایی با نرم افزار کلیاتی از ساج و محیط این نرم افزار فصلنامه برنامه ریزی شهری سازمان فضایی ایران ME&YOU نور
ویرایش

طراحی پوسته توسط تیم پارسی بلاگ