- مزیت ها و پتانسیل ها
در گزارش قبلی در توصیف وضعیت موجود شهرداریها ذیل بیان وظایف شهرداریها از موضوع تحقق مدیریت یکپارچه شهری، بهعنوان یکی از وظایف اصلی مدیریت شهری نام بردیم. همین طور جدیترین چالشها را جدای از منابع مالی محدود و مضیقه همیشگی مدیریت شهری در این زمینه گاه عدمتن دادن دولتها به سامان دادن ساز و کارهای قانونی برای رسیدن به مدیریت یکپارچه شهری ذکر کردیم. اکنون باید گفت طبق بررسیهای کارشناسانه میتوان این مزیتها و پتانسیلها را برای تحقق مدیریت یکپارچه شهری توسط شهرداریها بر شمرد:
· تحقق مدیریت یکپارچه شهری؛پیشبینی جایگاه عالی برای شورای شهر در قانون اساسی و امکان استفاده از آن در جهت کسب اختیارات مربوط به مدیریت شهری یکپارچه توسط شهرداریها
· وضعیت مناسب نیروی انسانی در کشور از نظر تحصیلات و تخصص که امکان تجهیز سریع شهرداریها برای انجام وظایف مربوط به مدیریت شهری را فراهم میکند.
· بخش خصوصی تقریبا فعال که میتواند پذیرنده امور تصدیگری در شهرداریها باشد تا شهرداری بتواند به وظایف کارفرمایی و تولیگری در حوزه مدیریت شهری بپردازد.
· امکان ایجاد ارتباط با سازمانهای بینالمللی مرتبط با مدیریت شهری و استفاده از تجارب آنها
· فراهم آمدن بلوغ سازمانی نسبی در شهرداریها که آنها را آماده پذیرش وظایف جدید در حوزه مدیریت شهری میکند.
· امکان ایجاد اتحادیه شهرداریها و مراکز منطقهای (چند شهری) برای استفاده بهینه از منابع شهرداریها و پشتیبانی آنها از جهات فنی، مالی و... .
· آشنایی نسبی شهروندان با مشکلات ناشی از عدموجود مدیریت یکپارچه شهری، و در نتیجه وجود پشتوانه و حمایت مردمی در راستای تحقق آن.
4- اهداف، راهبردها و اقدامات اساسی
هدف: :
کسب اختیارات لازم برای تحقق مدیریت یکپارچه شهری
· راهبردها:
بازگردانده شدن آندسته از وظایف شهرداری که مرتبط با امور مدیریت شهری بوده و طی سالهای گذشته به دستگاههای دیگر واگذار شده است (برخی از موارد مهم در قوانین برنامههای پنج ساله آمده است.)
کسب اختیارات جدید لازم برای تحقق مدیریت یکپارچه شهری که در وظایف مندرج در قانون شهرداریها وجود ندارد
· اقدامات اساسی
استفاده از سازوکار پیشبینی شده در اصل 102 قانون اساسی و تهیه طرحها و لوایح موردنیاز و ارائه آن به مجلس و دولت در جهت بازگرداندن وظایف منفک شده از شهرداریها و همچنین کسب اختیارات جدید مورد نیاز برای تحقق مدیریت شهری یکپارچه
هماهنگی و تعامل سازنده با دستگاههای اجرایی از طریق ایجاد ساز و کارهایی مانند کمیتههای هماهنگی و شوراهای مشترک
اطلاع رسانی میزان همکاریها و عدمهمکاری دستگاههای اجرایی در زمینه امور مدیریت شهری یکپارچه به مردم
ساختار مدیریتی شهرداریها متناسب با اهداف جدید و شرایط کنونی شهرها و انتظارات شهروندان مورد بازبینی قرار گیرد.
هدف :
تأمین منابع مالی پایدار برای شهرداریها
· راهبردها:
تحقق تمامی منابع مالی که در قانون شهرداریها اجازه داده شده است.
· اقدامات اساسی
حذف بخشودگیهایی که برای برخی مؤسسات دولتی، عمومی و خصوصی در نظر گرفته شده است.
تغییر عوارض مبلغی (مقداری) به درصدی
برنامهریزی جهت جمعآوری عوارضی که وصول نمیشوند
· راهبردها:
تلاش برای ارتقای سیستمهای مدیریتی شهرداریها، افزایش بهرهوری و کاهش هزینهها
· اقدامات اساسی
اخذ بهای خدمات از شهروندان براساس میزان بهرهمندی آنان و رعایت عدالت
تدوین و اجرای برنامههای توانمندسازی کارکنان شهرداریها بهمنظور افزایش بهرهوری نیروی انسانی
آموزش و توانمندسازی کارکنان شهرداری و کارکنان مرتبط با امور مدیریت شهری در راستای ایجاد ظرفیت برای پذیرش و انجام وظایف مدیریت شهری توسط شهرداریها
حذف کارها و خدمات غیرضروری
بالا بردن کیفیت اجرایی پروژههای عمرانی و خدماتی
حذف عوارضی که گرفتن آنها توجیه اقتصادی ندارد.
کم کردن تصدیگریها و برون سپاری آنها به بخش خصوصی
· راهبردها:
برقراری تعامل مطلوب با دولت، مجلس، دستگاههای اجرایی و بخش خصوصی در راستای جذب منابع مالی
· اقدامات اساسی
تهیه پیشنهادهای مناسب و پیگیری برای تصویب آن در مراجع ذیصلاح بهمنظور دریافت کمکهای بیشتر دولت به شهرداریها (با توجه به اینکه اصلیترین منبع درآمدی در کشور ما نفت است و نه مالیات، لذا لازم است دولت منابع طرحهای توسعهای که در محدوده شهرداریها انجام میشود را در اختیار شهرداریها قرار دهد.)
پیگیری برای تعیین سهمی از مالیات برای شهرداریها
آمارهاى زیر وضعیت کره زمین را نشان میدهند. آمارهایى که حتماً براى شما هم جالب هستند:
?? درصد آسیایی ?? درصد اروپایی ?? درصد آمریکایی (شمالی و جنوبی) و ? درصد آفریقایی.
?? درصد مردمان روی کره زمین رنگین پوست هستند. از جمعیت روی زمین ?? درصد زنان و ?? درصد را مردان تشکیل میدهند.
از لحاظ در آمد: ?? مردم، صاحب ?? ? از تمام ثروت جهان هستند و همگى آنها نیز آمریکایى هستند.
از نظر شرایط زندگى: ?? ? در شرایط بدى زندگى میکنند.
تحصیلات: ?? ? بیسواد و کمسواد (تحصیل نکرده) ? ? (تنها 1 ?) با تحصیلات دانشگاهى.
شرایط تغذیه: ?0 ? دچار سوء تغذیه.
زاد و ولد: 1 ? در حال مرگ؛ 2 ? در حال متولد شدن.
و کامپیوتر: 1 ? داراى کامپیوتر.
وقتى از این منظر به دنیا نگاه کنید در مییابید که ما واقعاً به همبستگى، درک متقابل، شکیبائى و آموزش، نیاز جدّى داریم. همچنین بد نیست به نکتههاى زیر هم توجه کنید:
اگر امروز صبح سالم از خواب برخاستید، قدر سلامتى خود را بدانید زیرا یک میلیون نفر تا یک هفته دیگر زنده نخواهند بود. اگر تاکنون از آسیبهاى جنگ، تنهایى در سلول زندان، عذاب شکنجه، یا گرسنگى در امان بودهاید، وضعیت شما از وضعیت ?00 میلیون نفر در دنیا بهتر است.
اگر میتوانید بدون ترس از زندانى شدن یا مرگ، وارد محل عبادات خود مانند مسجد یا کلیسا شوید، وضع شما از 3 میلیون نفر در دنیا بهتر است.
اگر در یخچال شما خوراکى و غذا وجود دارد، اگر کفش و لباس دارید، اگر تختخواب و سرپناهى دارید، در این صورت شما از 7?? مردم جهان ثروتمندتر هستید.
اگر در بانکى حساب دارید، و اگر در جیبتان پول دارید، شما به 8? مردم دنیا که چنین شرایطى دارند تعلّق دارید.
اگر شما این نوشته را میخوانید، از سه خوشبختى بهرهمند هستید:
?- بالاخره یک کسى بوده که برای شما گردآوری کند.
?- شما به 200 میلیون نفرى که قادر به خواندن نیستند تعلّق ندارید.
?- و … شما جزو 1? از مردم دنیا هستید که کامپیوتر دارند.
حال که اینها را می دانید:
طورى کار کنید که انگار نیازى به پول ندارید، طورى عشق بورزید که انگار هرگز آرزده خاطر نشدهاید، طورى آواز بخوانید که انگار هیچکس صداى شما را نمیشنود.
و بالاخره طورى زندگى کنید که انگار زمین، بهشت است!
منبع :
کورش در سرزمین مهر دیده به گیتی گشود و در این سرزمین بالید. سرزمینی که آیین مهر هزاران سال در رگ و ریشه مردمانش جاری بوده و هست و از اینجا به بخش های گسترده ای از جهان دیروز و امروز گسترش یافته است. از این روی، در روزگارانی که حاکمان ستم پیشه به شمار بی گناهانی که در کشورگشایی ها کشتند، می نازیدند، منشور آزادی بخش کورش بزرگ، نوید بخش آزادی ملت ها شد و مردمان سرزمین هایی که تشنه صلح و عدالت بودند یکی پس از دیگری دروازه های سرزمین خود را بر روی کورش و یارانش و پیام صلح و دوستی جهانی آنان، گشودند و چنان شد که آوازه « کورش » فرزند برومند فرهنگ ایران به عنوان بزرگترین ناشر حقوق بشر در سراسر جهان پیچید و دیروز و امروز دوست و دشمن جایگاه بلند او را در گسترش عملی و فکری حقوق بشر در جهان ستوده و می ستایند. مشعل حقوق بشری که کورش بزرگ برافروخت هنوز نیز روشنی بخش زندگی ملت های سیه روز و دربند است، همچنین همگرایی همه جانبه همه اقوام و تیره های ایرانی و دوستداران فرهنگ ایران زیر پرچم همبستگی ملی از بزرگترین دست آورهای هنر رهبری کورش بزرگ است.
گرچه همواره پیوندی ناگسستنی بین اندیشه های کورش با مردمان سرزمین مهر وجود داشته و دارد اما منش کورش بزرگ از همان روزگاران تا امروز دشمنانی نیز داشته و دارد و با ستیزه جویی های بیگانگان و دست نشاندگان آنان رو در رو بوده است.
به سخن دیگر کسانی که در آن زمان یا امروز در صف اول مرزبندی و ستیز با منش کورش بزرگ بوده و هستند، آنانند که یا پرچم وحدت و همبستگی ملی را که کورش در این فلات پهناور گسترد مانع پندارهای تجزیه طلبانه خود می دانند و یا اندیشه های بنیادین حقوق بشری کورش را در ستیز با خودکامگی و سلطه سیاسی، فرهنگی و مذهبی خود می یابند.
پس چنین می نماید که همچنان بهترین راه ستیز با خودکامگان و همچنین دشمنان همبستگی ملی، گسترش اندیشه های صلح جویانه کورش بزرگ و الگوبرداری از روش او در توسعه بنیان های حقوق بشر و همگرایی ملت های زیر ستم است و این همان منشی است که آزادی خواهان در ایران امروز پیوندی تنگاتنگ با آن دارند و الگوی جنبش های مدنی خویش ساخته اند.
گرامی داشت روز جهانی کورش بزرگ در ایران و سراسر جهان با تلاش گسترده گروه های مردمی، سازمان های غیردولتی جوانان، رسانه های همگانی و بیش از همه کمیته جهانی نجات پاسارگاد، در هنگامه بگیر و ببند و سرکوب جنبش های مدنی و آزادی خواهانه، بهترین پیش برنده و راهگشای جنبش آزادی خواهی مردم و نوید بخش عزم ملی برای دست یابی به جامعه ای مردمسالار بر پایه روش و منش کورش بزرگ است.
جشن روز ملی کورش بزرگ بر همه ایرانیان آزاده و دوستداران صلح جهانی فرخنده باد.
عناوین یادداشتهای وبلاگ
بایگانی
دوستان