سفارش تبلیغ
صبا ویژن
طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز
یک رشته از جشن های ایرانی جشن آتش بوده است که میان اقوام هند و ایرانی و هند و اروپایی سوابق و نظایر بسیار داشته و دارد.از جمله جشن های مهم آتش در ایران جشن سده و جشن سوری (چهار شنبه سوری) و آذرگان و شهریورگان است.دو جشن نخست بیشتر جنبه ملی داشته و مربوط می شود به اعتقادات عامه با آمیزه هایی از سنن دینی اما دو جشن اخیر بیشتر جنبه دینی داشته و امروزه دیگر معمول نیست وبه فراموشی سپرده شده است.یک رشته از جشن های ایرانی به سبب تقارن و برخورد نام به روز و ماه برگزار می شد.روز چهارم هر ماه شهریور نام دارد.و در روز چهارم از ماه شهریور که برخورد نام ماه و روز وجود دارد جشن گرفته می شود و شهریورگان است.شهریور میان امشاسپندان یا ملایک و ایزدان شش گانه دین زرتشتی از لحاظ مرتبت و مقام دومین است.نخست بهمن و دوم شهریور.این واژه در اوستا به گونه خشتروئیریه آمده که جز اول به معنی کشور و پادشاهی و جز دوم به معنی آرزو شده است به مفهوم پادشاهی یا کشور آرزو شده و مجازا به مفهوم عام از آن بهشت نیز اراده شده است.هر یک از امشاسپندان دارای دو وجه مادی یا زمینی و معنوی است.شهریور در مفهوم معنوی خود اشاره است به قدرت و شهریاری مطلقه اهورا مزدا اما در صورت مادی یا زمینی خود نگهبان و سرپرست فلزات است در جهان و جنگ ابزار ها و سلاح ها.

روشن نیست چرا شهریورگان از شمار جشن های آتش به شمار رفته است چه بسا که جشن محلی بوده مربوط به ایالتی از ایران که درگاه شماری آغاز ماه شهریور مصادف با آغاز زمستان می شده است.ابوریحان بیرونی می گوید:خورشید موبد گفته که از آذر جشن روز اول این ماه بود...و این عید از روزهایی است که مردم تخارستان آن را معمول می داشتند و این آتش را برای تغییری که در هوا پیدا شده که اول زمستان است می افروختند ولی در زمان اهل خراسان این عید را در آغاز پاییز می گیرند و این روز،روز مهر است که اول گهنبار پنجم است و آخر آن روز بهرام است و در این روز خداوند جانوران را آفرید و نام آن را مدیا میریم (=منیذ یائیریه-مید یارم-در دی ماه (شانزدهم تا بیستم)).

چه بسا که شهریورگان که آذر جشن نامیده می شد،همان جشن آذرگان یا جشن ویژه آتش است که در روز نهم از ماه آذر برگزار می شد.آنچه که ابوریحان درباره این جشن آورده آن است که معنی واژه شهریور دوستی و آرزوست:زادویه گفته استکه این روز را آذر جشن می گویند و این روز برای آتش هایی که در خانه مردم است عید است و این عید در قدیم آغاز زمستان بوده و در این عید آتش های بزرگ در خانه ها می افروختند و عبادت خداوند و ستایش او را زیاد می نمودند و برای صرف غذا و دیگر شادمانی ها به گرد هم جمع می آمدند و این آتش را برای رفع سرما و خشکی که در زمستان حادث می شود می افروختند و می گفتند انتشار حرارت چیزهایی را که برای نباتات زیان آور باشد دفع می کند.

اما گردیزیگونه ای نوشته که آذر جشن و شهریورگان در همان آخر تابستان بوده نه آغاز زمستان:این روز شهریورگان را آذر جشن گویند زیرا که او اندر آخر ایام تابستان است و او اول تغییر هوا بود و میل کردن آن به سردی و رغبت مردمان به آتش افروختن پیش خویش.هرگاه سال خورشیدی درست و به هنگام خود باشد به هیچ وجه آخر تابستان و یا چهارم شهریور از لحاظ تغییر و دگرگونی هوا موقعیتی نیست که میل به آتش افروختن در مردو بیدار شود بلکه این میل در اواخر پاییز یا همان جشن آذرگان باشد که به مناسبت عدم محاسبه کبیسه جا به جا شده باشد نمی توان به قاطعیت سخن گفت هرچند که کلام و اشاره ابوریحان بیرونی در تایید این نظر است.

در سطور گذشته اشاره شد که به موجب عدم محاسبه کبیسه ها امکان این که دو آذر جشن یکی باشد بعید به نظر نمی رسد.آذر جشن باید در آغاز زمستان یا اواخر پاییز برگزار گردد.هرگاه تقویم درست باشد و کبیسه اجرا گردد آذر جشن در جای خود یعنی نهم ماه آذر یا اوایل دی ماه برگزار می شود.اما این که ابوریحان آورده به نقل از گفته زادویه که از آذر جشن اول شهریور می بوده و یا چهارم آن هنگامی است که به موجب عدم اجرای کبیسه نوروز و اعتدال ربیعی یعنی آغاز بهار و قرار گرفتن خورشید در برج حمل در سال سیار بود و آغاز بهار یا بهار جشن=وهار جشن مصادف با اول آذر ماه می شد.به همین جهت با توجه به آن که آذر اول بهار محسوب می شد متوجه می شویم که اول شهریور آغاز زمستان بوده که آذر جشن را برپا می کردند.

                                                                            منبع:     برگرفته از ماهنامه صاعقه


اولین دیدگاه را شما بگذارید

  

 
یکی از پیشروترین و سودآورترین بخش های صنعت توریسم،مشارکت زمانی(time sharing)است که در چند سال اخیر رشد زیادی داشته.در حال حاضر مشارکت زمانی در آمریکا،اروپا و حتی آسیا رونق فراوانی داردو کمپانی های بزرگی در این عرصه در حال فعالیت هستند.

تعریف مشارکت زمانی:در مشارکت زمانی یک گروه از افراد حق استفاده از یک اقامتگاه تفریحی را بین خود تقسیم می کنند و هر یک در زمانی خاص از آن بهره می برند.معمولا مدت زمان استفاده یک هفته است بنابراین یک اقامتگاه حداکثر به ?? نفر فوخته خواهد شد(تعداد هفته های یک سال)علاوه بر قیمت خرید مشارکت زمانی،معمولا استفاده کنندگان یک هزینه سالانه را جهت تعمیرات،نگهداری و مدیریت اقامتگاه خود پرداخت می کنند.

تاریخچه مشارکت زمانی:این مفهوم اولین بار در اواسط دهه ?? میلادی در اروپا شکل گرفت و در سال ???? در آمریکا مطرح شد.در سال ???? در آمریکا ?? اقامتگاه مشارکت زمانی زمانی با ??هزار عضو وجود داشت.مشارکت زمانی از سال ???? به عنوان سریع ترین بخش صنعت توریسم رشد و توسعه یافته است.پدیده مشارکت زمانی در اواخر قرن بیستم تکوین یافت.این پدیده جالب که کمتر از ?? سال عمر دارد با سرعتی باورنکردنی در حال جهانی شدن است.هر روز که می گذرد کشورهای بیشتری به این صنعت جدید روی می آورند.زیرا یکی از راه های عمده جلب توریست و بهترین روش برخورداری از سفرهای تفریحی جذاب،پر کیفیت و کم هزینه است.عده ای بر این باورند که فکر مشارکت زمانی را یک مقاطعه کار انگلیسی در اسپانیا مطرح کرده است.ولی اعتقاد غالب این است که اولین بحث مشارکت زمانی در سال ???? در یک تفرجگاه اسکی،واقع در کوه های آلپ فرانسه آغاز شد.در آنجا شعارهایی مطرح شد که ترجمه آزاد آن این است:چرا یک اتاق رزرو می کنید؟اگر هتل را بخرید ارزانتر است

آنچه که عامل اصلی توفیق مشارکت زمانی شد،تشکیل دو شبکه تعوض جا در آمریکا،یکی اینتروال اینترنشنال(International Interval)واقع در میامی فلوریدا و دیگری ریزورت کاندومینیومز اینترنشنال(Condominiums International Resort)آرسیآی واقع در ایندیانا پولیس بود.از جمله کمپانی های بزرگ و موفق در این زمینه هیلتون،ماریوت،دیزنی،شرایتون و ... هستند.در ایران متاسفانه مشارکت زمانی تقریبا ناشناخته و تقریبا غیر فعال است.با این حال تعداد معدودی از شرکت ها در این زمینه فعالیت هایی انجام داده اند.

مدل های مختلف مشارکت:هفته ثابت،هفته شناور و هفته چرخشی(Fixed,Floating and Roating Weeks):در مشارکت زمانی به روش هفته ثابت،شما مالک یک هفته ثابت از سال می شوید و در طول مدت عضویت خود فقط قادر به استفاده از همین هفته ثابت هستید.مثلا هفته سوم ما فوریه هر سال متعلق به شماست.در هفته ثابت یک محدودیت زمانی برای خریدار و فروشنده ایجاد می گردد.در این واقعیت را هم نباید نادیده گرفت که ارزش همه هفته های سال نیز برای مسافرت یکسان نیست.

روش هفته چرخشی در واقع نوع اصلاح شده روش هفته ثابت است.بدین صورت که برای رفع مشکل ارزش متفاوت هفته ها در سال،هر مالک در هر سال یک هفته مشخص را استفاده می کند.مثلا اگر امسال هفته سوم فوریه استفاده شود سال بعد هفته دوم مارس استفاده می شود و الی آخر.در واقع خریدار در طول مشارکت خود همه هفته های سال با ارزش های مختلف را تجربه می کند.

روش هفته شناور آزادترین روش برای استفاده است.بدین صورت که شما حق استفاده از یک هفته اقامت را در سال دارید.زمان این هفته را خود شما در یک بازه زمانی خاص قبل از اقامت تعیین می کنید.معمولا در این بازه زمانی بین دو ماه تا دو سال است.

آمار و ارقام مشارکت زمانی:در حال حاضر در آمریکا آمار سود آوری و استفاده از اقامتگاه های مشارکت زمانی بسیار بالاتر از هتل هاست.به گونه ای که میزان فروش آن در سال ???? بیش از ??/? میلیارد دلار و در سال ???? بالغ بر ?/? میلیارد دلار بوده است.

       منبع:           www.tourismindustry.blogfa.com 


اولین دیدگاه را شما بگذارید

  

تفاوت ماهیت باغ ایرانی به عنوان یکی از نمادهای فرهنگ و معماری با باغ‌های اروپایی سبب جذب گردشگران خارجی به‌ویژه متخصصان طراحی فضای سبز و علاقه‌مندان می‌شود.
 
 
خبرگزاری میراث فرهنگی- گردشگری- می‌گویند هر چیزی با ضد خود معنا پیدا می‌کند، روز با شب و سفیدی با سیاهی؛ این موضوع در طبیعت نیز مصداق دارد و یا برعکس از طبیعت گرفته شده است. در طبیعت شاید معنا یافتن درست نباشد اما قطعاً اضداد در کنار هم بارزتر خواهند شد؛ آنجا که زیر نور آفتاب و در گرمای طاقت‌فرسا، کویر پهناور و بی‌آب و علف پیموده شد، درختان بلند و سرسبز و محصور خودنمایی می‌کنند. سایه‌سار درختان، آب روان و صدای آرامش‌بخش آن، باغچه‌های منظم و عمارت کلاه‌فرنگی، "باغ شازده" را همچون سرزمینی بهشتی در میان کویر ساخته‌اند.
محیط خشک و گرم پیرامون، مفهوم دیگری به باغ‌های ایرانی مانند باغ شازده ماهان، باغ گلشن طبس و یا باغ دولت‌آباد یزد می‌دهد. تضاد محیط‌های درون و بیرون سبب ایجاد ارزشی دوچندان برای باغ می‌شود، دیدن این تضاد و تفاوت و نیز ساختار باغ ایرانی برای مسافر کویر جالب است. البته باغ ایرانی تنها در مناطق کویری معنا نمی‌یابد که باغ ارم شیراز و یا ائل‌گلی تبریز نیز از باغ‌های این سرزمین هستند و زمانی در اصفهان بیش از یک‌صد باغ وجود داشته است.
علی صدرنیا راهنمای گردشگری در مورد جذابیت باغ ایرانی برای گردشگر می‌گوید: «در معماری ایرانی باغ ایرانی یکی از پدیده‌های خاص است، نقشه‌ی کم‌نظیری دارد. در حقیقت چهارباغ است زیرا با کمک آب به چهار قسمت تقسیم می‌شود و از طرف دیگر آب مقدس و مایه حیات باغ است. آب علاوه بر مسیر طولی، دور باغ نیز جریان دارد تا درختان اطراف را آبیاری کرده و به این ترتیب حریم باغ را هم مشخص می‌کند.»
صدرنیا معتقد است: «باغ ایرانی یک میکرواقلیم است؛ برای پرورش گل‌ها و گیاهان احتیاج به دیوار بلند و سایه داریم تا رطوبت حفظ شود و از سوی دیگر با جریان آب و فواره‌ها رطوبت اضافه می‌کنیم، پس میزان رطوبت و دمای باغ با محیط اطراف خود تفاوت دارد.»
وی جریان آب در دو محور طولی و عرضی که در یک سوم باغ یکدیگر را قطع می‌کنند و همچنین وجود کوشک را به عنوان عناصر باغ ایرانی یادآوری کرده و می‌گوید: «باغ ایرانی در دنیا شاخص است و باغ پاسارگاد قدیمی‌ترین باغ ایرانی است که امروزه شاهد بقایای آن هستیم. در خیلی از کشورها شاهد این نوع باغ هستیم، مثلاً تاج‌محل در هندوستان یک نمونه باغ ایرانی است که کوشک آن برجسته شده و یا باغ‌های دیگری که در زمان گورکانی در هندوستان ساخته شده است. در برخی مناطق دنیا از جمله جنوب اسپاینا برای طراحی فضای سبز از باغ ایرانی استفاده می‌شود.»
علی صدرنیا می‌گوید: «ما به عنوان راهنما باغ ایرانی را یکی از المان‌های معماری ایرانی معرفی می‌کنیم. سال‌هاست که تورهایی با تأکید بر باغ ایرانی برگزار می‌کنیم. در این تورها از مناطق دیگر بازدید می‌شود اما باغ‌ها نقاط اصلی هستند. باغ‌های گلشن و ارم در شیراز، باغ بلبل پشت هتل عباسی و یا چهلستون باغ ایرانی محسوب می‌شوند هر چند ممکن است برخی از آنها تمام المان‌ها را نداشته باشند.»
وی در پاسخ به سئوال خبرگزای CHN، دلیل توجه گردشگر خارجی به باغ ایرانی را توضیح داده و می‌گوید: «در دنیای امروز توجه به طبیعت و مقوله گل و گیاه زیاد است، خیلی‌ها در شهرها زندگی می‌کنند و می‌خواهند باغ و فضای سبز داشته باشند و یکی از فرهنگ‌هایی که باغ برای‌شان مهم است فرهنگ ایرانی است. کسانی که در زمینه منظر و طراحی در جامعه شهری کار می‌کنند به دلیل آن که ما سابقه طولانی داریم، طبعاً توجه خاصی دارند. همچنین در اروپا کتاب‌های بسیاری درمورد باغ ایرانی چاپ شده و طراحان تمایل دارند نمونه‌ها را دست اول و از نزدیک ببینند.»
این راهنمای گردشگری می‌گوید: «در حالی که ممکن است تورهای فرهنگی با حدود 10 نفر باشند، ما در این زمینه گروه 60 نفره هم داشته‌ایم که این عده یا متخصص باغ و طراحی و یا علاقه‌مند به موضوع بوده‌اند و می‌خواستند اجزای را خوب بشناسند و در کار خود استفاده کنند.»
اگر در کنار باغ ایرانی به باغ‌های سایر کشورها به‌ویژه باغ‌های شاخص اروپایی مانند باغ انگلیسی و یا باغ فرانسوی نیز نگاهی بیاندازیم، تفاوت‌های عمده‌ای مشاهده می‌شود. صدرنیا معتقد است باغ ایرانی و باغ اروپایی تفاوت ماهیتی دارند و در توضیح آن می‌گوید: «باغ ایرانی و باغ اروپایی دو مقوله متفاوت هستند. ما برای ساکن بودن و استراحت کردن به باغ ایرانی می‌رویم اما کسی که به باغ اروپایی می‌رود قصد حرکت کردن دارد. گیاه باغ ایرانی درخت میوه است ولی در باغ اروپایی ما با بوته‌ها و گیاهان زینتی سر و کار داریم.»
پرسش این است که چه عامل و یا عواملی در باغ اروپایی انگیزه حرکت گردشگر می‌شود که صدرنیا توضیح می‌دهد: «تفریح و سرگرمی عامل حرکت هستند؛ مجسمه‌ها و تزیینات گیاهان کاشته شده در مسیرها و همچنین "ماز" یا مسیرهای تودرتو در گردشگر انگیزه‌ی حرکت ایجاد می‌کند البته عامل آب و هوا را نباید از نظر دور داشت زیرا آب و هوای معتدل اروپا تشویق به حرکت می‌کند در حالی که آب و هوای گرم ایران سبب سکون در خنکا می‌شود.»
موضوع دیگر علاقه‌مندی و نحوه‌ی برخورد گردشگر ایرانی با مقوله‌ی باغ به‌ویژه باغ‌های اروپایی است که صدرنیا معتقد است: «ایرانی‌ها اصولاً کم‌دقت و کم‌توجه هستند، ایرانی نمی‌رود تا جایی را مطالعه کند بلکه بیشتر می‌رود تا تفریح کند. تصور ما این است که تعطیلات است. شما به حرف گردشگرانی که بدون راهنما به تخت جمشید رفته‌اند توجه کنید، معتقدند که آمده‌اند تعدادی سنگ شکسته ببینند اما گردشگر اروپایی پیش از سفر مطالعه کرده و مسافرت می‌کند تا با فرهنگ آن کشور آشنا شود و همچنین می‌خواهد آنچه را که خوانده و یا عکسش را دیده از نزدیک ببیند. گردشگر ایرانی نمی‌داند در سفر چه خواهد دید و اگر کمی بار اطلاعاتی افزایش بیاید تصور می‌کند سفر خراب شده است.»

باغ ایرانی تنها یک فضای سبز نیست بلکه نمادی از فرهنگ ایرانی و معماری است و جایی است که می‌توان به مطالعه و مقایسه فرهنگ ایران با سایر ملل پرداخت و همین تفاوت است که گردشگر ایرانی و خارجی را به خود جذب می‌کند
.
منبع : 22 وبلاگ تخصصی گردشگری و نرم افزارهای جهانگردی ایران
 

اولین دیدگاه را شما بگذارید

  

مشخصات مدیر وبلاگ

ویرایش

دسته بندی موضوعی

ویرایش

لوگوی دوستان












ویرایش

دوستان

###@وطنم جزین@### مهندسین پلیمر .: شهر عشق :. عکس های عاشقانه روستای زیارتی وسیاحتی آبینه(آبنیه)باخرز رازهای موفقیت زندگی عشق گروه اینترنتی جرقه داتکو COMPUTER&NETWORK xXxXx کرجـــیـــهــا و البرزنشینها xXxXx متالورژی_دانلود فایل برای دانشجویان متالورژی (rikhtegari.com) MOHAMMAD.HAHSEMI86@YAHOO.COM مذهب عشق دهاتی مهندسی کشاورزی- علوم باغبانی ورودی 89 شرکت نمین فیلتر من هیچم خطوط شکسته ی یک ذهن دنیای واقعی دهیاری روستای آب باد دانشگاه سیستان وبلوچستان(زاهدان) دانشگاه تربیت مدرس تهران دکتر مهدی سقایی پایگاه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی گردشگری سازمان زمین شناسی واکتشا فات معدنی کشور بیابانها وکویرهای ایران آمار لحطه به لحظه جهان قبله یاب نشریه الکترونیکی دهکده دکتر چوبینه نقشه شهرها وروستاهای ایران دانستنی ها قطب علمی مطالعات وبرنامه ریزی روستایی دانشگاه تهران هم اکنون جمعیت ایران چقدر است؟ مرکز آمار ایران پیش بینی هوا خود را وزن کنید واز وضیعت چاقی ولاغری خود باخبر شوید زمین را زنده ببینید کوه های ایران بانک مقالات فارسی دانشکده جغرافیا دانشگاه تهران قطب امایش سرزمین دانشکده جغرافیا تهران موسسه جغرافیا دانشگاه تهران سازمان جهانی گردشگری مطالعات گردشگری طرح سرزمین موسسه طبیعت گردی کوچ میراث آریا جاذبه های گردشگری ایران هتل داریوش کیش جغرافیا وجهانگردی مرجع تخصصی گردشگری واکوتوریسم معرفی جاذبه های گردشگری ایران مناطق نمونه گردشگری ایران هتلداری ایران مقایسه بین کشورها مجلات رشد ساج انجمن ژئومورفولوژی ایران دانشگاه تهران دانشگاه شیراز شهرداری شیراز آیت اله جوادی آملی تابناک (بازتاب) بنیاد مسکن استان فارس بنیاد مسکن استان فارس شهرداری مرودشت مرکز تحقیقات و بررسی مسائل روستایی مجله علمی پژوهشی مدرس دانشگاه تربیت مدرس هواشناسی استان فارس مجله کانادایی جغرافیا انجمن جغرافیدانان آمریکا پژوهشگاه اطلاعات و مدارک علمی ایران تبدیل سالهای شمسی به میلادی رتبه بندی دانشگا های دنیا جی میل ایمیل آمار واطلاعات روستاهای کشور ایران داک دانلود کتاب کتابخانه مجازی ایران ترجمه آنلاین انگلیسی به فارسی ترافیک شهر تهران به صورت آنلاین شهرداری تهران شهرداری مشهد شهرداری شیراز شهرداری همدان شهرداری اصفهان شهرداری تبریز شبکه کتاب ایران شهرداری بیضا پایگاه اینترنتی دکتر زهرا احمدی پور دانشیار جغرافیای سیاسی دانشگ دانلود رایگان مقالات معماری پایگاه مقالات ایرانیان مدیریت مرجع شهری پرتال جامع جغرافیایی کشور استانداری فارس شهرداری مرودشت وزارت جهاد کشاورزی جهاد کشاورزی استان فارس سازمان مسکن و شهرسازی فارس مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن فرمانداری شهرستان مرودشت سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران موسسه پژوهشهای برنامه ریزی کشاورزی و توسعه روستایی شبکه اطلاع رسانی گندم ایران شرکت عمران شهر جدید صدرا گوگل یاهو [جغرافیا و برنامه ریزی شهری نوین نقشه شهر های ایران پایگاه داده های علوم زمین کشور بخش جغرافی بانک اطلاعات سیستمهای اطلاعات جغرافیایی مرجع تخصصی شهرسازی ایران وزارت مسکن وشهرسازی پژوهش های شهری و روستایی (ناحیه ای) آشنایی با نرم افزار کلیاتی از ساج و محیط این نرم افزار فصلنامه برنامه ریزی شهری سازمان فضایی ایران ME&YOU نور
ویرایش

طراحی پوسته توسط تیم پارسی بلاگ