روشن نیست چرا شهریورگان از شمار جشن های آتش به شمار رفته است چه بسا که جشن محلی بوده مربوط به ایالتی از ایران که درگاه شماری آغاز ماه شهریور مصادف با آغاز زمستان می شده است.ابوریحان بیرونی می گوید:خورشید موبد گفته که از آذر جشن روز اول این ماه بود...و این عید از روزهایی است که مردم تخارستان آن را معمول می داشتند و این آتش را برای تغییری که در هوا پیدا شده که اول زمستان است می افروختند ولی در زمان اهل خراسان این عید را در آغاز پاییز می گیرند و این روز،روز مهر است که اول گهنبار پنجم است و آخر آن روز بهرام است و در این روز خداوند جانوران را آفرید و نام آن را مدیا میریم (=منیذ یائیریه-مید یارم-در دی ماه (شانزدهم تا بیستم)).
چه بسا که شهریورگان که آذر جشن نامیده می شد،همان جشن آذرگان یا جشن ویژه آتش است که در روز نهم از ماه آذر برگزار می شد.آنچه که ابوریحان درباره این جشن آورده آن است که معنی واژه شهریور دوستی و آرزوست:زادویه گفته استکه این روز را آذر جشن می گویند و این روز برای آتش هایی که در خانه مردم است عید است و این عید در قدیم آغاز زمستان بوده و در این عید آتش های بزرگ در خانه ها می افروختند و عبادت خداوند و ستایش او را زیاد می نمودند و برای صرف غذا و دیگر شادمانی ها به گرد هم جمع می آمدند و این آتش را برای رفع سرما و خشکی که در زمستان حادث می شود می افروختند و می گفتند انتشار حرارت چیزهایی را که برای نباتات زیان آور باشد دفع می کند.
اما گردیزیگونه ای نوشته که آذر جشن و شهریورگان در همان آخر تابستان بوده نه آغاز زمستان:این روز شهریورگان را آذر جشن گویند زیرا که او اندر آخر ایام تابستان است و او اول تغییر هوا بود و میل کردن آن به سردی و رغبت مردمان به آتش افروختن پیش خویش.هرگاه سال خورشیدی درست و به هنگام خود باشد به هیچ وجه آخر تابستان و یا چهارم شهریور از لحاظ تغییر و دگرگونی هوا موقعیتی نیست که میل به آتش افروختن در مردو بیدار شود بلکه این میل در اواخر پاییز یا همان جشن آذرگان باشد که به مناسبت عدم محاسبه کبیسه جا به جا شده باشد نمی توان به قاطعیت سخن گفت هرچند که کلام و اشاره ابوریحان بیرونی در تایید این نظر است.
در سطور گذشته اشاره شد که به موجب عدم محاسبه کبیسه ها امکان این که دو آذر جشن یکی باشد بعید به نظر نمی رسد.آذر جشن باید در آغاز زمستان یا اواخر پاییز برگزار گردد.هرگاه تقویم درست باشد و کبیسه اجرا گردد آذر جشن در جای خود یعنی نهم ماه آذر یا اوایل دی ماه برگزار می شود.اما این که ابوریحان آورده به نقل از گفته زادویه که از آذر جشن اول شهریور می بوده و یا چهارم آن هنگامی است که به موجب عدم اجرای کبیسه نوروز و اعتدال ربیعی یعنی آغاز بهار و قرار گرفتن خورشید در برج حمل در سال سیار بود و آغاز بهار یا بهار جشن=وهار جشن مصادف با اول آذر ماه می شد.به همین جهت با توجه به آن که آذر اول بهار محسوب می شد متوجه می شویم که اول شهریور آغاز زمستان بوده که آذر جشن را برپا می کردند.
منبع: برگرفته از ماهنامه صاعقه
تعریف مشارکت زمانی:در مشارکت زمانی یک گروه از افراد حق استفاده از یک اقامتگاه تفریحی را بین خود تقسیم می کنند و هر یک در زمانی خاص از آن بهره می برند.معمولا مدت زمان استفاده یک هفته است بنابراین یک اقامتگاه حداکثر به ?? نفر فوخته خواهد شد(تعداد هفته های یک سال)علاوه بر قیمت خرید مشارکت زمانی،معمولا استفاده کنندگان یک هزینه سالانه را جهت تعمیرات،نگهداری و مدیریت اقامتگاه خود پرداخت می کنند.
تاریخچه مشارکت زمانی:این مفهوم اولین بار در اواسط دهه ?? میلادی در اروپا شکل گرفت و در سال ???? در آمریکا مطرح شد.در سال ???? در آمریکا ?? اقامتگاه مشارکت زمانی زمانی با ??هزار عضو وجود داشت.مشارکت زمانی از سال ???? به عنوان سریع ترین بخش صنعت توریسم رشد و توسعه یافته است.پدیده مشارکت زمانی در اواخر قرن بیستم تکوین یافت.این پدیده جالب که کمتر از ?? سال عمر دارد با سرعتی باورنکردنی در حال جهانی شدن است.هر روز که می گذرد کشورهای بیشتری به این صنعت جدید روی می آورند.زیرا یکی از راه های عمده جلب توریست و بهترین روش برخورداری از سفرهای تفریحی جذاب،پر کیفیت و کم هزینه است.عده ای بر این باورند که فکر مشارکت زمانی را یک مقاطعه کار انگلیسی در اسپانیا مطرح کرده است.ولی اعتقاد غالب این است که اولین بحث مشارکت زمانی در سال ???? در یک تفرجگاه اسکی،واقع در کوه های آلپ فرانسه آغاز شد.در آنجا شعارهایی مطرح شد که ترجمه آزاد آن این است:چرا یک اتاق رزرو می کنید؟اگر هتل را بخرید ارزانتر است.
آنچه که عامل اصلی توفیق مشارکت زمانی شد،تشکیل دو شبکه تعوض جا در آمریکا،یکی اینتروال اینترنشنال(International Interval)واقع در میامی فلوریدا و دیگری ریزورت کاندومینیومز اینترنشنال(Condominiums International Resort)آرسیآی واقع در ایندیانا پولیس بود.از جمله کمپانی های بزرگ و موفق در این زمینه هیلتون،ماریوت،دیزنی،شرایتون و ... هستند.در ایران متاسفانه مشارکت زمانی تقریبا ناشناخته و تقریبا غیر فعال است.با این حال تعداد معدودی از شرکت ها در این زمینه فعالیت هایی انجام داده اند.
مدل های مختلف مشارکت:هفته ثابت،هفته شناور و هفته چرخشی(Fixed,Floating and Roating Weeks):در مشارکت زمانی به روش هفته ثابت،شما مالک یک هفته ثابت از سال می شوید و در طول مدت عضویت خود فقط قادر به استفاده از همین هفته ثابت هستید.مثلا هفته سوم ما فوریه هر سال متعلق به شماست.در هفته ثابت یک محدودیت زمانی برای خریدار و فروشنده ایجاد می گردد.در این واقعیت را هم نباید نادیده گرفت که ارزش همه هفته های سال نیز برای مسافرت یکسان نیست.
روش هفته چرخشی در واقع نوع اصلاح شده روش هفته ثابت است.بدین صورت که برای رفع مشکل ارزش متفاوت هفته ها در سال،هر مالک در هر سال یک هفته مشخص را استفاده می کند.مثلا اگر امسال هفته سوم فوریه استفاده شود سال بعد هفته دوم مارس استفاده می شود و الی آخر.در واقع خریدار در طول مشارکت خود همه هفته های سال با ارزش های مختلف را تجربه می کند.
روش هفته شناور آزادترین روش برای استفاده است.بدین صورت که شما حق استفاده از یک هفته اقامت را در سال دارید.زمان این هفته را خود شما در یک بازه زمانی خاص قبل از اقامت تعیین می کنید.معمولا در این بازه زمانی بین دو ماه تا دو سال است.
آمار و ارقام مشارکت زمانی:در حال حاضر در آمریکا آمار سود آوری و استفاده از اقامتگاه های مشارکت زمانی بسیار بالاتر از هتل هاست.به گونه ای که میزان فروش آن در سال ???? بیش از ??/? میلیارد دلار و در سال ???? بالغ بر ?/? میلیارد دلار بوده است.
عناوین یادداشتهای وبلاگ
بایگانی
دوستان