طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز
پیشنهادهای مرکز پژوهش‌های مجلس برای حل مشکلات دهیاری‌ها
ایسکانیوز- مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی مسائل و مشکلات دهیاری‌ها و شوراهای اسلامی روستاها را بررسی کرد.

به گزارش سرویس سیاسی ایسکانیوز، بر اساس اعلام دفتر اطلاع رسانی مرکز پژوهشها، دفتر مطالعات برنامه و بودجه این مرکز در گزارشی تحت عنوان «تحلیلی بر جایگاه دهیاری‌ها و توسعه روستایی در قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی» تصریح کرد که به رغم اهمیتی که برنامه پنجساله توسعه و قانونگذار برای دهیاری‌ها قائل شده‌اند، با این وصف کمترین اشاره‌ای به لزوم تقویت ساختار و چگونگی کیفیت بخشی به وظایف این نهاد تازه تاسیس و نوپا نشده است و به همین دلیل دهیاری‌ها در حال حاضر در تعامل با شورای اسلامی روستاها درگیر مسائل متعددی شده‌اند که اگر برای آنها چاره‌اندیشی نشود، یکی از مهمترین دستاوردهای توسعه پایدار لطمه خواهد دید.

مرکز پژوهشها با اشاره به این که تا اول مهرماه سال جاری 17 هزار و 726 مجوز برای راه‌اندازی دهیاری‌ها در روستاهای سراسر کشور صادر شده است افزود: شوراهای اسلامی و دهیاری روستاها دو نهاد مکمل یکدیگر به شمار می‌روند اما به دلیل شرایط و ضوابط انتخاب ، اعضای شورای اسلامی روستاها سطح تحصیلاتی پایین‌تر از دهیار – که حداقل باید دیپلم باشد – دارند و در همین حال از نظر آموزش‌های مرتبط با کار نیز شرایط و امکانات مشابه دهیاران را ندارند و بدین سبب نوعی هماهنگی در این زمینه وجود دارد و افزون بر آن، شوراها به دلیل سابقه بیشتر و قدرت تصمیم‌گیری، در مواردی توقعات بیش از حد دارند و مداخلات خارج از وظیفه در کار دهیاری‌ها اعمال می‌کنند.

در بخش دیگری از تحلیل مرکز پژوهشها آمده است: دهیاری‌ها به عنوان نهادی عمومی و غیرواقعی، قاعدتا نباید وابسته به اعتبارات دولتی باشند، اما از آنجا که روستاها و خصوصا روستاهای فقیر، توان تامین هزینه‌های تشکیلات دهیاری را ندارند تمهیداتی از جمله منابعی از محل تجمیع عوارض برای تامین هزینه‌های آنها اندیشیده شده است که به علت گسترش روز افزون دهیاری‌ها، اعتبارات این منبع تکافوی نیازها را نمی‌دهد.

مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی همچنین دهیاری‌ها و شوراهای اسلامی روستاها را مایه تحول و امید در مدیریت نابسامان روستایی کشور معرفی کرد و خواستار اصلاح قوانین مجلس و تصویب قوانین جدیدی در راستای استقرار و تحکیم دهیاری‌ها شد.

به گزارش ایسکانیوز، افزایش تخصیص وجوه اداره شده در اختیار وزارت کشور (سازمان شهرداریها و دهیاری‌های کشور) به خصوص از محل ردیف‌های ملی و استانی و نیز عواید موضوع قانون تجمیع عوارض برای اجرای طرح‌های گوناگون در روستاها با هدف درآمدزایی، اصلاح تشکیلات استانداری‌ها، فرمانداری‌ها و بخشداری‌ها متناسب با گسترش روزافزون دهیاری‌ها و وظایف آنها، عنایت به نقش دهیاری‌ها در تصویب کلیه قوانین مربوط به عمران روستایی به خصوص مقاوم‌سازی ابنیه روستایی و توجه به نقش دهیاری‌ها در تصویب قوانین مربوط به ساخت و سازهای غیرمجاز و حل اختلاف اخذ عوارض و بهای خدمات روستایی از دیگر توصیه‌های مرکز پژوهشها در این زمینه بوده‌اند.


منبع :http://iscanews.ir


اولین دیدگاه را شما بگذارید

  

هر چند سازمان میراث فرهنگی و گردشگری متولی بخش جهانگردی است ولی با توجه به اینکه دهیاری ها مدیریت محلی در سطح روستا را عهده دار می باشند، از طرف دیگر سیاست عمومی دولت بر واگذاری فعالیت های تصدی گری بخش دولتی به بخش خصوصی و نهادهای عمومی غیر دولتی است و با عنایت به قوانین و مقررات وضع شده در زمینه ی شورای اسلامی روستایی و دهیاری ها که در آنها وظایف و اختیاراتی برای این نهادها مشخص گردیده است، لذا آنها می توانند نقش اصلی در توسعه ی گردشگری روستایی ایفا نمایند.

برخی از مهمترین قوانین و مقررات مرتبط با وظایف و اختیارات دهیاری ها در زمینه ی گردشگری به شرح زیر می باشند:

1.           در بند (ج) ماده ی (61) قانون برنامه ی چهارم توسعه ی، اجرای برنامه ی مدیریت پسماندهای کشور توسط شهرداری ها، بخشداری ها و دهیاری ها با روشهای فنی، زیست محیطی و بهداشتی پیش بینی شده است.

2.           در بند (ج) ماده ی (156) برنامه ی سوم (که توسط ماده ی 105 قانون برنامه ی چهارم تنفیذ گردیده است) همکاری در حفاظت از ابنیه و آثار تاریخی و فرهنگی و بافت ها و محوطه های فرهنگی و تاریخی و ممانعت از تغییر کاربری آنها جزء وظایف شوراهای اسلامی و دهیاری ها آمده است.

3.           در بند (8) ماده ی (69) قانون وظایف و تشکیلات شوراهای اسلامی و بند (7) ماده ی  (10) اساسنامه ی دهیاری ها، همکاری مؤثر با مسئولان ذیربط در جهت حفظ و نگهداری منابع طبیعی واقع در محدوده و حریم روستا جزء وظایف دهیار عنوان شده است.

4.           در بند (8) ماده ی (10) اساسنامه ی دهیاری ها نیز تشویق و ترغیب روستائیان به توسعه ی صنایع دستی و اهتمام به ترویج، توسعه و بازاریابی محصولات دامی و کشاورزی از جمله وظایف دهیار آمده است.

5.           براساس بند (34) ماده ی (10) اساسنامه ی مذکور تشریک مساعی با سازمان میراث فرهنگی در حفظ بناها و آثار باستانی روستا نیز جزء وظایف و اختیارات دهیاری ها است.

6.           همچنین آئین نامه ی اجرایی ماده ی (156) تنفیذی قانون برنامه ی سوم توسعه (موضوع ماده ی 105 قانون برنامه ی چهارم توسعه) مصوب 8/5/84 هیأت وزیران ، وظایف مختلفی از جمله مطالعه و شناخت و بررسی مشکلات، نیازها و توانمندیهای روستاها در  زمینه ی میراث فرهنگی، مساعدت و همکاری در جهت حفظ، نگهداری و تعیین حریم بافت تاریخی، آثار و ابنیه ی تاریخی و گلزار شهدا، مساعدت و مشارکت در زیباسازی و ایمنی فضاهای فرهنگی، بافت ها و آثار تاریخی، بقاع متبرکه، آرامگاه مشاهیر، مساجد و ...، حمایت از تشکیل و   توسعه ای فعالیت انجمن های میراث فرهنگی، انجمن های هنری، فرهنگی، انجمن دوستداران میراث فرهنگی، حمایت از صاحبان مشاغل سنتی و بومی، جلوگیری از تخریب و سرقت، حفاری غیر مجاز و سایر جرائم علیه میراث فرهنگی و ... بر عهده ی شوراهای اسلامی و دهیاری ها گذارده است .

با توجه به مراتب فوق، شوراهای اسلامی روستایی یکی از ارکان مهم مطالعه، برنامه ریزی و اجرای طرح های گردشگری در سطح روستاها می باشند، از طرف دیگر با عنایت به اینکه ادارات وابسته به سازمان میراث فرهنگی و گردشگری عمدتاً در مراکز استان ها و شهرستان ها استقرار دارند و در روستاها معمولاً شعبه ای ندارند، مسئولیت شوراهای اسلامی و دهیاری ها در زمینه ی فعالیت های فرهنگی، هنری، گردشگری و حفاظت از میراث فرهنگی بیشتر می باشد. علاوه بر این چنانکه در بند (ب) ماده ی (137) قانون برنامه ی چهارم پیش بینی شده است وظایف تصدی گری دولت در امور توسعه و عمران روستایی با تصویب هیأت وزیران همراه با منابع مالی ذیربط به دهیاری ها واگذار می شود. این امر گام مهمی در تقویت این نهاد عمومی غیر دولتی محسوب می شود.

به طور خلاصه می توان گفت با توجه به قابلیت های مناطق روستایی، وجود آثار تاریخی و جاذبه های طبیعی فراوان گردشگری در سطح روستاهای کشور، تهیه و تدوین قوانین و مقررات لازم، زمینه ی مناسبی برای توسعه ی گردشگری روستایی فراهم شده است و دهیاری های همجوار در محدوده ی یک دهستان و یا بخش می توانند با تشکیل تعاونی گردشگری و جذب گردشگران داخلی و جهانگردان خارجی به توسعه و رونق این فعالیت در سطح روستاها کمک نمایند.

نتیجه گیری و پیشنهاد

بهره برداری بی رویه از منابع طبیعی اعم از جنگل ها ، مراتع و آب و خاک طی دهه های اخیر باعث تخریب بیش از حد این منابع شده است، به همین خاطر توسعه ی سایر فعالیت ها و ایجاد زمینه های لازم اشتغال در روستا و بهره برداری کمتر از منابع طبیعی دارای اهمیت فراوانی است. لذا توسعه ی فعالیت های گردشگری روستایی و اگروتوریسم به دلیل اینکه تاثیرات منفی کمتری نسبت به سایر فعالیت های اقتصادی همچون دامداری و کشاورزی بر منابع طبیعی دارند از اولویت ویژه ای برخوردار است.

با توجه به مطالب فوق گردشگری روستایی گزینه ای برای چند بعدی نمودن اقتصاد روستاها است، لیکن آنچه در موفقیت طرح های گردشگری روستایی اهمیت بسزایی دارد همکاری وسیع و نزدیک جامعه ی روستایی و مسئولین محلی و منطقه ای است. باید به توانایی های روستاییان در به انجام رساندن این نوع فعالیت احترام گذارد و اعتماد نمود. کنترل انحصاری درآمدها توسط افراد غیر بومی باعث می شود تا روستاییان بهره ی کمی از اقتصاد گردشگری روستایی ببرند، ضمن اینکه بر پایداری این فعالیت اثر منفی دارد.


اولین دیدگاه را شما بگذارید

  

کلیات

در دنیای جدید و در عصر جهانی‌شدن مقولات اجتماعی، اقتصادی و بسیاری از مقولات دیگر دستخوش تغییر شده‌اند. در این میان مقوله توسعه و مهاجرت یک تعریف جدیدی‌ پیدا کرده‌اند. در بسیاری از موارد مهاجرت و بخصوص مهاجرت از روستا به شهر را باعث توسعه‌نیافتگی روستا می‌دیدند. توسعه نیافتگی که بر اساس خروج سرمایه‌های انسانی و مادی از روستا اتفاق می‌افتاد. اما بدون زیر سئوال بردن تمامی این فروض مهاجرت چه در مقیاس داخلی و بین‌المللی همیشه ضدتوسعه‌ای نمی‌باشد. چرا که افراد انسانی آزاد بوده و اختیار تعیین حیات خود را دارند.

اما در سال‌های اخیر نکته‌ای که از مهاجران برای توسعه مورد بررسی قرار گرفته است و نقشی که آنان در توسعه کشور زادگاه و همچنین اجتماعات زادگاه خود دارند حائز اهمیت شده است. این نقش مهاجران در فرایند توسعه اجتماعات در جریان وجوه ارسالی و همچنین ارسال خیلی از مولفه‌های توسعه اجتماعی و فرهنگی می‌باشد.

 وجوه ارسالی

در سال‌های اخیر، وجوه ارسالی مهاجران بین‌المللی توجه بسیاری را بعنوان یک منبع بالقوه و جدید مالی‌ برای تامین سرمایه فعالیت‌های توسعه دریافت کرده است. وجوه ارسالی مهاجران یک بخش درآمدهای دریافت شده کارگران مهاجر در کشورهای خارجی است که به وطن خودشان بازگشت داده فرستاده می‌شود.

اما باید در نظر داشت که وجوه ارسالی مهاجران تنها مختص به مهاجران بین‌المللی نمی‌باشد و مهاجران داخلی نیز همواره وجوهی را برای خانواده‌ها، خویشان و اجتماع مبداء خود واریز می‌نمایند.

پول بازگردانده به خانه(موطن اصلی، زادگاه) چه از مهاجران بومی یا بین‌المللی است که به عنوان وجوه ارسالی نشان داده شده

وضعیت وجوه ارسالی در جهان

برآوردهای اخیر نشان داده که وجوه ارسالی بین‌المللی بر کشورهای در حال توسعه سالیانه به 126 میلیارد دلار آمریکا رسیده است، و در حال تبدیل شدن به دومین منبع بزرگ سرمایه خارجی برای این کشورها بعد از سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی است (World Bank, 2004).

رویکردهای انتقال وجوه ارسالی

مردم و افراد انسانی برای اعمال و کنش‌های خود اهداف و انگیزش‌هایی را مد نظر دارند. رفتار وجوه ارسالی نیز به عنوان یک رفتار انسانی نیز جدا از این مدعا نمی‌تواند باشد.

مطالعه چرایی فرستندگی وجوه ارسالی مهاجران و اینکه چرا اعضای یک خانواده پول خود را انتقال می‌دهند در تحقیقات سال‌های اخیر توسعه یافته است. دو رویکرد اصلی در این زمینه توسعه یافته است: 1)عمل (کنش)خانواده‌ها بعنوان یک عمل نوعدوستانه برای تامین  و بالا بردن رفاه برای همه اعضا، 2) یا انتقال پول مبتنی بر سود شخصی خود،‌ یعنی تامین یک مبادله خدمات برابر از لحاظ ارزش در انتقال

فانکوسر (1995) خیلی از این دلایل اساسی وجوه ارسالی را تحلیل کرده است. او نتیجه گرفت که تنها یک دلیل وجود ندارد از اینکه چرا یک مهاجر وجوهی ارسال می‌کند، بلکه هر مهاجر پاسخ رفتاری خودش را برای ارسال نمودن پول دارد. هر امکانی (احتمالی) برای فرستادن وجوه ارسالی ممکن است معتبر برای یک مهاجر مشخص باشد و نظریه نباید از این تحلیل‌ها مستثنی شود.

نقش وجوه ارسالی در اجتماعات مبداء با تاکید بر توسعه روستایی

چنانکه از واژه وجوه ارسالی بر می‌آید این واژه برگرفته از ارسال وجه یا چیزی برای مبادی می‌باشد و در کل ارسالی در آن است. در همه ادبیات مربوط به وجوه ارسالی بر نقش سازنده و توسعه‌ای این مقوله توجه وافری شده است. توجه به بالا بردن سطح درآمد و معاش خانواده‌ها و وضعیت اقتصادی اجتماع مبداء بسیار مورد توجه است.



اولین دیدگاه را شما بگذارید

  

مشخصات مدیر وبلاگ

ویرایش

دسته بندی موضوعی

ویرایش

لوگوی دوستان












ویرایش

دوستان

###@وطنم جزین@### مهندسین پلیمر .: شهر عشق :. عکس های عاشقانه روستای زیارتی وسیاحتی آبینه(آبنیه)باخرز رازهای موفقیت زندگی عشق گروه اینترنتی جرقه داتکو COMPUTER&NETWORK xXxXx کرجـــیـــهــا و البرزنشینها xXxXx متالورژی_دانلود فایل برای دانشجویان متالورژی (rikhtegari.com) MOHAMMAD.HAHSEMI86@YAHOO.COM مذهب عشق دهاتی مهندسی کشاورزی- علوم باغبانی ورودی 89 شرکت نمین فیلتر من هیچم خطوط شکسته ی یک ذهن دنیای واقعی دهیاری روستای آب باد دانشگاه سیستان وبلوچستان(زاهدان) دانشگاه تربیت مدرس تهران دکتر مهدی سقایی پایگاه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی گردشگری سازمان زمین شناسی واکتشا فات معدنی کشور بیابانها وکویرهای ایران آمار لحطه به لحظه جهان قبله یاب نشریه الکترونیکی دهکده دکتر چوبینه نقشه شهرها وروستاهای ایران دانستنی ها قطب علمی مطالعات وبرنامه ریزی روستایی دانشگاه تهران هم اکنون جمعیت ایران چقدر است؟ مرکز آمار ایران پیش بینی هوا خود را وزن کنید واز وضیعت چاقی ولاغری خود باخبر شوید زمین را زنده ببینید کوه های ایران بانک مقالات فارسی دانشکده جغرافیا دانشگاه تهران قطب امایش سرزمین دانشکده جغرافیا تهران موسسه جغرافیا دانشگاه تهران سازمان جهانی گردشگری مطالعات گردشگری طرح سرزمین موسسه طبیعت گردی کوچ میراث آریا جاذبه های گردشگری ایران هتل داریوش کیش جغرافیا وجهانگردی مرجع تخصصی گردشگری واکوتوریسم معرفی جاذبه های گردشگری ایران مناطق نمونه گردشگری ایران هتلداری ایران مقایسه بین کشورها مجلات رشد ساج انجمن ژئومورفولوژی ایران دانشگاه تهران دانشگاه شیراز شهرداری شیراز آیت اله جوادی آملی تابناک (بازتاب) بنیاد مسکن استان فارس بنیاد مسکن استان فارس شهرداری مرودشت مرکز تحقیقات و بررسی مسائل روستایی مجله علمی پژوهشی مدرس دانشگاه تربیت مدرس هواشناسی استان فارس مجله کانادایی جغرافیا انجمن جغرافیدانان آمریکا پژوهشگاه اطلاعات و مدارک علمی ایران تبدیل سالهای شمسی به میلادی رتبه بندی دانشگا های دنیا جی میل ایمیل آمار واطلاعات روستاهای کشور ایران داک دانلود کتاب کتابخانه مجازی ایران ترجمه آنلاین انگلیسی به فارسی ترافیک شهر تهران به صورت آنلاین شهرداری تهران شهرداری مشهد شهرداری شیراز شهرداری همدان شهرداری اصفهان شهرداری تبریز شبکه کتاب ایران شهرداری بیضا پایگاه اینترنتی دکتر زهرا احمدی پور دانشیار جغرافیای سیاسی دانشگ دانلود رایگان مقالات معماری پایگاه مقالات ایرانیان مدیریت مرجع شهری پرتال جامع جغرافیایی کشور استانداری فارس شهرداری مرودشت وزارت جهاد کشاورزی جهاد کشاورزی استان فارس سازمان مسکن و شهرسازی فارس مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن فرمانداری شهرستان مرودشت سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران موسسه پژوهشهای برنامه ریزی کشاورزی و توسعه روستایی شبکه اطلاع رسانی گندم ایران شرکت عمران شهر جدید صدرا گوگل یاهو [جغرافیا و برنامه ریزی شهری نوین نقشه شهر های ایران پایگاه داده های علوم زمین کشور بخش جغرافی بانک اطلاعات سیستمهای اطلاعات جغرافیایی مرجع تخصصی شهرسازی ایران وزارت مسکن وشهرسازی پژوهش های شهری و روستایی (ناحیه ای) آشنایی با نرم افزار کلیاتی از ساج و محیط این نرم افزار فصلنامه برنامه ریزی شهری سازمان فضایی ایران ME&YOU نور
ویرایش

طراحی پوسته توسط تیم پارسی بلاگ