همایش ملی مدیریت منابع آب ساحلی
|
یکی از بزرگترین معضلات و چالشهای اراضی ساحلی مدیریت منابع آب آن است. در این مناطق از یک طرف آبهای سطحی در فصول غیرزراعی بوسیله زهکش های طبیعی به دریا می ریزند و از حیز انتفاع خارج می شوند و از طرف دیگر در فصول زراعی برداشت بی رویه آب از این زهکش ها و آب زیرزمینی باعث هجوم آب شور دریا به این مناطق خواهد شد. بهره برداری های بی رویه از چاه های منطقه از یک سو زنگ خطر توسعه شورزایی در زمین های کشاورزی منطقه را به صدا در آورده است و از سوی دیگر عدم برداشت از آب زیرزمینی در فصول زمستان و پاییز و عدم تخلیه مناسب زهآب اراضی بالادست و اراضی ساحلی باعث ماندابی شدن زمین های کشاورزی خواهد شد، بنابراین در این مناطق نیازمند مدیریت منابع آب به صورت جامع، علمی و ویژه خواهیم بود، تا ریسک شوری، ماندابی شدن و همینطور استفاده بهینه از اراضی و منابع آب را تواما در نظر بگیرد. این موضوع زمانی پیچیدهتر خواهد شد که بخواهیم از آب مخازن سدها استفاده کنیم. با تخلیه حدود 150 میلیون مترمکعب آب پشت سد البرز برای آبیاری اراضی کشاورزی پایین دست در فصول زراعی، تغییرات زیادی در محیط طبیعی و اولیه منطقه ایجاد خواهد شد. تداوم تغییر شرایط طبیعی، نهایتاً می تواند توازنهای موجود محیط را بر هم زده و زنجیره ای از پیامدهای ناخواسته یا پیش بینی نشده را برای محیط زیست در پی داشته باشد بررسی تأثیر احداث شبکههای آبیاری و زهکشی بر محیط زیست منطقه و بویژه راهکارهای خارج نمودن مانداب اراضی ساحلی به دریای خزر در فصول غیر زراعی و فراهم نمودن شرایط کشت و کشاورزی در این گونه اراضی در سرتا سر سال و نحوه مدیریت ماندابهای آبیاری همین اراضی در فصول زراعی از جمله اهداف این همایش می باشند. محورهای همایش : • راهکارهای استحصال بهینه منابع آب شیرین • جلوگیری از ماندابی شدن اراضی ساحلی • بررسی مشکلات زیست محیطی و اقتصادی و اجتماعی |
کنگره ملی جغرافیای سیاسی و ژئوپلیتیک ، تحولات نظری و کاربردی
|
محورهای کنگره : مباحث سیاسی نظامهای سیاسی منطقه ای نظام ژئوپلیتیک جهانی جغرافیای سیاسی دریاها سازمان سیاسی فضا و نظام تقسیمات کشوری منازعات ژئوپلیتیکی در مناطق پیرامونی ایران نوآوریها در جغرافیای سیاسی کاربرد GIS در تبیین پدیده های جغرافیای سیاسی جهانی شدن، ملی شدن و محلی شدن جغرافیای بحرانهای بین المللی شهرهای جهانی و جهان شهرها ژئوپلیتیک فضای مجازی و جامعه شبکه ای کورونوپالیتیک یا ژئوپلیتیک زمان تحول در مفاهیم قدرت و فضا جغرافیای توسعه و عدم تعادل های فضایی مباحث فرهنگی و اجتماعی ژئوپلیتیک قومیتها ژئوپلیتیک فرهنگی و ژئوکالچر ئوپلیتیک فرهنگی و چشم انداز آن در منطقه مباحث اقتصادی ژئوپلیتیک منابع انرژی و جایگاه ایران مناطق ژئواکونومیک و پیامدهای امنیتی آن مباحث نظامی- امنیتی جغرافیای جرم و جنایت( جغرافیای امنیت اجتماعی) مرزها و سرحدات هیدروپلیتیک رودخانه های مرزی جهانی شدن و پدیده امنیت منطقه ای لگوهای جدید امنیتی مرزهای کشور |
جغرافیای سیاسی شاخهای از علم جغرافیا است که تأثیرپذیری و تأثیرگذاری سیاست و قدرت در محیط جغرافیایی و به بیان دیگر، تأثیر تصمیمات سیاسی بر محیط جغرافیایی را مورد کاوش و بررسی قرار میدهد. نقش ویژه جغرافیای سیاسی، سازماندهی سیاسی فضا در سطح محلی، ملی و منطقهای است.
ژئوپلیتیک که به طور سنتی بر اساس اطلاعات، دیدگاهها و تکنیکهای جغرافیایی به مسائل سیاست خارجی کشورها میپردازد، یک نوع جغرافیای سیاسی کاربردی قلمداد میشود.
جغرافیای سیاسی پدیدههای سیاسی را در فضای درونی یک کشور مورد بحث قرار میدهد که به طور سنتی شامل مفاهیمی مانند مرز، ملت ، حکومت و سرزمین است.
نظر به این که یک کشور در بطن مطالعات جغرافیای سیاسی جای دارد از پیوند سه عامل ملت، حکومت و سرزمین، کشور تشکیل میشود؛ بنابراین همه موضوعات مرتبط با این مفاهیم، مانند ریشهیابیمسائل قومی ، جریانات مهاجرت ، تحلیل قدرت سیاسی نواحی شهری، تحلیل فضایی قدرت سیاسی در سطح کشور، تقسیمات کشوری و رقابتهای مکانی، دولت محلی ، تمرکز و عدم تمرکز قدرت سیاسی جغرافیای انتخابات ، از جمله مسائل مرتبط با کشور هستند که امروزه در جغرافیای سیاسی مورد توجه و بررسی قرار میگیرند.
از طرف دیگر، در حوزه مسائل جهانی نیز که قلمرو مطالعات ژئوپلیتیک است، به طور سنتی درباره مناسبات قدرت در سطح جهان و راههای دستیابی به قدرت جهانی و افزایش آن بحث و بررسی میشود. در حال حاضر تحولاتی که در سیاست جهان روی داده است تنوع بیشتری به مباحث ژئوپلیتیک بخشیده و این شاخه از جغرافیای سیاسی مفاهیم تازه و متنوعی را مورد بحث قرار میدهد.
بررسی این مفاهیم در بستر زمان و مکان کمک شایان توجهی به روند اداره امور و کشور داری بهتر میکند.
عناوین یادداشتهای وبلاگ
بایگانی
دوستان