شهر جدید پرند
شهر جدید پرند در 5 فاز مسکونی و 2 فاز صنعتی بمنظور اسکان بخشی جمعیت سرریز شده حوزه جنوب غرب تهران، در 35 کیلومتری اتوبان تهران-ساوه در سال 68 با مساحت تقریبی 17000 هکتار بوجود آمده است.. فازهای مسکونی در محور شمال آزاد راه تهران-ساوه و ناحیه صنعتی، در جنوب این محور قرار گرفته است. متوسط ارتفاع اراضی آن تا سطح دریا 1100 متر بوده و میزان بارندگی در این شهر 200 تا 250 میلیمتر متغیر است. . نمایشگاه بین المللی اکسپو، ناحیه صنعتی، شهر الکترونیک، دهکده و فروشگاه بین المللی، به این شهر شخصیت متمایزی بخشید. و موقعیت ژنو پلتیکی برای آینده آن تدارک دیده است
شهر جدید اندیشه
شرکت عمران اندیشه در سال 1368 به عنوان مجری طرح اندیشه تشکیل شد و با تدوین و تصویب اساسنامه در سال 71 فعالیت رسمی خود را در قالب یک شرکت وابسته به وزارت مسکن و شهرسازی آغاز کرد. این شرکت یا مالکیت رسمی حدود 1400 هکتار اراضی مصوب و به عنوان متولی و مجری ساخت و عمران شهر جدید اندیشه مسئولیت و مدیریت ساخت شهر را بر اساس طرح های از پیش تعیین شده و با اهداف مدون عهده دار است.این شهر بر اساس مصوبه ی مورخ 11/10/68 شورای عالی معماری و شهرسازی ایران از غرب به محدوده کرج از جنوب و شرق به محدوده شهریار و از شمال به رودخانه کرج(در قسمت شمالی جاده شهریار کرج) محدود می گردد. طرح جامع شهر نیز بر اساس مصوبه همین شورا در مورخ 29/1/79 و در زمینی به وسعت 1400 هکتار به تصویب رسید با توجه به نقاط جمعیتی موجود در اطراف شهر جدید و امکانات بالقوه به جهت دسترسی مناسب به شبکه های ارتباطی منطقه و موجود اراضی غیرقابل کشاورزی و وجود امکانات بالقوه و تأمین آب به خصوص منابع آب زیرزمینی است و چون شهرهای، شهریار، فردیس، مارلیک، ملارد و سرآسیاب و همچنین نزدیکی به تهران و واقع شدن در محور پر رفت و آمد غرب تهران در جذابیت شهری مناسب و استقبال خود مردم برخوردار شده است.
شهر جدید هشتگرد
مطالعات مکان یابی شهر جدید هشتگرد در سال 1366 به مهندسین مشاور واگذار گردید ، نتیجه مطالعات ضرورت توسعه ناپیوسته تهران بزرگ را تأکید نمود و محور تهران ـ قزوین به عنوان اولین اولویت و مستعدترین محور توسعه تشخیص داده شد . پیش بینی جمعیت در مقاطع مختلف برنامه ریزی (از حدود 20 هزار نفر در سال 1375 تا حدود 5000 هزار نفر در سال 1395) . - شناخت قشر های مختلف اجتماعی از طریق بررسی شهر های نمونه منطقه . - الگوهای کلان استقرار و شکل گیری شهر در مراحل مختلف بر اساس مطالعات جغرافیایی طبیعی و زیست محیطی شهر . - پیش بینی سرمایه گذاری و نحوه آن در طول مراحل اجرای طرح . که با انجام مطالعات کلی راهبردی مطالعات طرح جامع شهر آغاز و در این مرحله با ارزیابی مجدد عوامل موثر در جذب جمعیت و ایجاد اشتغال ، پیش بینی های جمعیت و اشتغال مورد آزمون و تجدید نظر قرار گرفت.
شهر جدید پردیس
شهر پردیس در 25 کیلومتری شرق تهران در مسیر جاده هراز واقع گردیده پردیس از شمال و غرب به سلسله جبال البرز ، ازجنوب به روستای کرشت ، سیاه سنگ و طاهر آباد و از شرق به رودهن محدود می گردد .
ارتفاع متوسط آن از سطح دریا 1850 متر در طول 51 درجه و 50 دقیقه و عرض 35 درجه و 44 دقیقه جغرافیایی قرار دارد و میزان بارندگی سالیانه آن 340 میلی متر می باشد . وسعت پردیس 3700 هکتار است و طرح جامع آن در پنج فاز مسکونی و یک فاز صنعتی پیش بینی شده است .
شهر جدید گلبهار
شرکت عمران شهر جدید گلبهار در سال 69 تأسیس شد، بر اساس مطالعات طرح جامع شهر جدید گلبهار 35 کیلومتری شمال غربی مشهد واقع و مساحت نهایی آن به 4000 هکتار و برای گنجایش 000ر430 نفر جمعیت احداث می شود.
شهر جدید بینالود:
شهر جدید بینالود با توجه به واقع شدن در مجموعه ای از منابع اقتصادی، اجتماعی و اکولوژیک و پتانسیل های موجود در منطقه و مطالعات اولیه صورت گرفته، در تاریخ 16/2/70 در فاصله 55 کیلومتری جنوب غربی مشهد در ارتفاع 1480 متر از سطح دریا و در دشتی متصل به گروه های زیبای بینالود در جوار جاده تاریخی ابریشم مکان یابی و شروع به احداث گردید.
بینالود با حدود 3300 هکتار وسعت دومین شهر جدید منطقه شهری کلان شهر مشهد واقع در استان خراسان رضوی می باشد.
شهر جدید صدرا:
شهر صدرا در 15 کیلومتری شمال غرب شیراز با پیش بینی تراکم جمعیتی 250 هزار نفر جهت سرریز جمعیت شهرهای شیراز و مرودشت با توانایی های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی، مکان یابی گردیده و در سال 1382 مورد تصویب شورای عالی شهرسازی و معماری ایران قرار گرفت و با توجه به ارتفاعی بیش از 350 متر از شیراز و کوهستانی بودن منطقه با متوسط حرارت 5/14 درجه سانتی گراد سالانه از محیطی بسیار دلنشین برخوردار است.
مهم ترین مزایای فرهنگی و اجتماعی شهر جدید صدرا ایجاد بزرگ ترین مرکز آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی در منطقه جنوب کشور در مجاورت ساختمان های مسجد جامع شهر، رصدخانه، سالن سرپوشیده چندمنظوره، زمین چمن فوتبال، فرهنگسرا و پارک تفریحی در حال احداث اندیشه به مساحت 25 هکتار در کنار باغ شهرهای مسکونی که حدود 30% محیط شهر صدرا را در بر است.
شهر جدید بهارستان
شهرجدید بهارستان در فاصله 15کیلومتری جنوب اصفهان ودرمحورشرقی جاده اصفهان – شیراز قرارگرفته است . از طرفی در دامنه کوههای لاشتر و رشته کوههای کم ارتفاع و زیبائی به نام میانکوه و از طرفی دیگر به دشت سرسبز زاینده رود با برخورداری از موقعیت جغرافیائی مناسب و جاذبه محیطی مطلوب به چشم اندازی زیبا قرارگرفته است . ارتفاع آن ازسطح دریا 1570 متر و شیب زمین بین 2 تا 7 % است میزان بارندگی سالیانه با تقریب 117 تا 120 میلیمتر می رسد . طبیعت زیبای بهارستان شیب ملایم زمین و نزدیکی آن به اصفهان موجب شده که این شهر از شهرهای مشابه جلوتر و اراضی آن از نظر توسعه فیزیکی از امکانات مطلوبی برخوردار باشد .
این طرح منطقه ای بلند مدت در وسعتی برابر 3000 هکتار برای احداث 62000 واحد مسکونی و اسکان 320000 نفر پیش بینی گردیده است در حالی که امکان افزایش جمعیت تا پانصد هزار نفر برای آن متصور است.
شهر جدید مجلسی:
شهر جدید مجلسی از جمله شهرهای جدید کشور می باشد که در منطقه جنوب غرب اصفهان واقع شده است و از عمده ترین اهداف ایجاد این شهر، پاسخگویی به نیاز مسکن منطقه در حال توسعه مبارکه، اسکان کارکنان شرکت فولاد مبارکه و صنایع وابسته فولاد مبارکه و صنایعی که تاکنون اطلاف شهر جدید مجلسی مستقر شده اند و صنایعی که در آینده مستقر می شوند، می باشد. و از دیگر اهداف ایجاد شهر مجلسی جلوگیری از تخریب اراضی حاشیه ی زاینده رود با ساخت و ساز خواهد بود. در ارتباط با برنامه های سال 85 نیز، بودجه مصوبی در غالب برنامه های از قبل پیش بینی شده تصویب شده است که برنامه های انجام شده در سال 85 بر مبنای بودجه و بر اساس نیازهای شهر مجلسی صورت پذیرفته است و تقریباً به بیش از 90 درصد از اهداف و برنامه ها دست پیدا کرده است.
پولادشهر
پولادشهر با فاصله منطقی از شهر اصفهان و دیگرشهرهای منطقه و مجتمع های صنعتی با موقعیت مکانی مناسب زیست محیطی و در اراضی کافی برای توسعه و فاقد توان کشاورزی با شیب مناسب در دهه1340 پایه گزاری گردیدو با توجه به طرح جامع منطقه ای اصفهان به عنوان شهری جدید معرفی گردید . پولاد شهر بر اساس مطا لعات و طرح جامع منطقه اصفهان و به منظور حفظ محیط طبیعی ،اراظی کشاورزی منطقه وجلوگیری از رشد بیش از اندازه کانون های جمعیتی (به ویژه اصفهان ) و برای اسکان و توزیع جهت فزاینده منطقه در محور شهری – صنعتی با نقش و عملکردی منطقه ای و با ظرفیت جمعیت پذیری زیاد و با توان ارائه خدمات به مراکز سکونتی و صنعتی منطقه به عنوان شهر دوم منطقه و مکمل شهر اصفهان پیش بینی شده است . طرح جامع این شهر برای جمعیتی معادل 500000 نفر تا سال 1395 در تاریخ 19/10/73 توسط شورای عالی شهر سازی و معماری ایران با محدوده استحفاضی حدود 24000 هکتار و محدوده طرح جامع 8400 هکتار به تصویب رسیده است .
شهر جدید سهند:
شهر جدید سهند در فاصله 20 کیلومتری جنوب غربی تبریز و در کنار محور ارتباطی تبریز-آذرشهر واقع شده است. فاصله نزدیک این شهر تا تبریز و استقرار آن در کنار دره اسکو، با داشتن آب و هوای فرحبخش و دلنشین و استقرار دانشگاه صنعتی سهند در این شهر جدید، روند اسکان جمعیت را تسریع و بستر مناسبی را برای سرمایه گذاری در بخش های مختلف فراهم ساخته است.
شهر جدید مهاجران
شرکت عمران شهر جدید مهاجران در تاریخ 19/1/1369 به صورت شرکتی دولتی(سهامی خاص) تأسیس شده است. مرکز اصلی شرکت عمران شهر جدید مهاجران در 25 کیلومتری جاده اراک-بروجرد واقع گردیده است. برنامه ریزی در جهت رونق ساخت و ساز در این شهر با تلاش در جهت واگذاری منازل مسکونی پتروشیمی، استقرار دانشگاه آزاد و شهرداری، برگزاری همایش و برنامه بازدیدهای متعدد از شهر توسط شرکت های داخلی و خارجی و سرمایه گذاری مرتبط بخش مسکن از جمله اقدامات موثر در توسعه و رشد ساخت و ساز در این شهر جدید می باشد و با توجه به مصوبه هیأت محترم دولت مبنی بر واگذاری زمین به صورت 20 درصد نقد و بقیه اقساط پنج ساله به تعاونی های مسکن و انبوه سازانی که خود دارای صلاحیت مجری ساختمان از وزارت مسکن و شهرسازی باشند و یا معرفی مجری مذکور، فرصت مناسبی برای سرمایه گذاری در این شهر فراهم گردیده است.
شرکت عمران شهر جدید عالیشهر
طرح جامع شهر جدید عالی شهر به مساحت 1000 هکتار همزمان با بازنگری طرح جامع بوشهر در زمینی به مساحت 4000 هکتار برای صدهزار نفر جمعیت در تاریخ 1/12/64 به تصویب شورای عالی معماری و شهرسازی ایران رسیده است.
شهر جدید عالی شهر در فاصله 24 کیلومتری جنوب شرقی در دامنه ی رشته کوه کلاتک با آب و هوای نسبتاً مناسب تر و محیط دلپذیرتر از شهر بوشهر، ضمن حفظ تعادل اکولوژیک منطقه، ایجاد زمینه مناسب جهت گسترش فعالیت های آموزشی، پژوهشی و خدماتی ایجاد شده است.
در حال حاضر عملیات اجرایی 350 هکتار از اراضی در قالب طرح توسعه مرحله اول در 4 فاز اجرایی توسط شرکت عمران شهر جدید عالی شهر در حال اجرا می باشد.
شهر جدید علوی
شرکت عمران شهر جدید علوی، یکی از این شرکت هاست که بعد از تشیخص ضرورت ایجاد یک شهر جدید در منطقه بندعباس به ثبت رسید. با انجام مطالعات مکان یابی، حد جمعیت 300 هزار نفر برای توسعه 20 ساله این شهر در تاریخ 22/1/1369 مورد تصویب شورای عالی ایران قرار گرفت.
در سمت جنوب اراضی شهر، کوه های فولادی، به صورت دیواره ای، این اراضی را از منطقه صنعتی و بندر شهید رجایی جدا ساخته و شهر را از موقعیت آب و هوای مناسب تری با رطوبت کم تر نسبت به کناره های ساحلی برخوردار می نماید. رشته کوه های فولادی از نفوذ آلودگی صنایع به این منطقه جلوگیری می کند.
-برخورداری از موقعیت آب و هوایی بهتر دره ی ایسین، با رطوبت کم تر، نسبت به بندرعباس.
شهر جدید شیرین شهر:
شهر جدید شیرین شهر در 35 کیلومتری جنوب غربی اهواز و شرق رودخانه کارون با چشم انداز جمعییت ......... 120000 نفر و اهداف مهم چند وجهی از جمله اجرای طرح کالبدی ملی و توزیع مناسب جمعیت و اشغال در سطح کشور و کمک به اجرای کمی و کیفی برنامه های توسعه مسکن در کار اهداف تبعی دیگری در حال ساخت می باشد. در هم جواری این شهر جدید با 5 مجتمع عظیم نیشکر و صنایع جانبی که حدود بیست هزار شغل مستقیم و غیر مستقیم ایجاد می نماید، یکی از مهم ترین مزایای اقتصادی و فرهنگی این شهر می باشد، زیرا وجود صنایع بزرگ و اشتغال زا در اطراف یک شهر، علاوه بر جذب سرمایه هایی مانند رونق در شهرک صنعتی و بازارهای مناسب ، فروش و مواد اولیه ی تولید می تواند زمینه های ثبات و امنیت اجتماعی و اقتصادی که توسط صنایع نیشکر و همچنین صنایع جانبی و شهرک صنعتی و از همه مهم تر خدمات اداری و شهری و بازار و ... در درون این شهر جدید را ایجاد نماید،
شهر جدید رامین
شرکت عمران شهر جدید رامین در تاریخ 25/12/1370 به ثبت رسید.
(یادآور می شود که مطالعات این شهر در سال 1367 بر اساس مصوبه شورای عالی شهرسازی در مورد جلوگیری از توسعه افقی و سرریز جمعیت شهر اهواز در اراضی شمالی این شهر آغاز گردید.) محدوده ی راهبردی پیشنهادی شهر جدید رامین با مساحت 6220 کیلومتر مربع شامل بخشی از شهرستان های اهواز و شوشتر می باشد و از سمت شمال به بخش گتوند، از غرب به مسیر راه آهن و امتداد رودخانه دز(در مرز شهرستان های شوش و شوشتر)، از سمت جنوب به قسمتی از جاده اهواز-سربندر و از قسمت شرق به مرز شهرستان های مسجد سلیمان و رامهرمز محدود می باشد.
عناوین یادداشتهای وبلاگ
بایگانی
دوستان