شهرهای جدید رویکردی معقول و منطقی به حل مشکلات روبه تزاید شهرنشینی در آغاز هزاره سوم است . بدون تردید هربرنامه پایدار و درازمدت در امر شهرسازی و تولید مسکن ، تأیید کننده شهرهای جدید است.
با چنین رویکردی شهرجدیدصدرا در مجاورت پایتخت فرهنگی ایران مکان یابی شد . شهر صدرا در 15 کیلومتری شمال غرب شیراز در نقطه ای خوش آب و هوا موسوم به « دشت آهوچر » که بیش از 300 متر مرتفع تر از شیراز است ، واقع گشته و با آب و هوای معتدل کوهستانی محیطی دلچسب ، شرایط اقلیمی دلپذیری را برای شهروندان خویش فراهم آورده است.
مکان یابی مناسب ، راه های دسترسی فراوان ، آب گوارا، هوای دلپذیر وطراحی مدرن شهری نوید دهنده آینده ای روشن برای این شهراست و ازآنجا که هویت شهرجدیدصدرا « سبز- فرهنگی » تعریف شده است ، علاوه بر پروژه « باغ شهر » که یکی از ویژگی های برجسته و راهکاری هوشمندانه برای سالم سازی محیط زیست وآشتی انسان با طبیعت وبه مثابه کمربند زمردین شهرصدرا می باشد، برنامه ریزی وسیع و فعالیت های چشمگیری نیز درجهت گسترش فضای سبز- تفریحی و توسعه صنعت گردشگری را در دست اقدام دارد.
توسعه فضای سبز و احداث باغ زیتون درمساحتی بیش ازیک میلیون مترمربع و طراحی پـارک بـزرگ و بین المللی اندیشه با مساحت 25 هکتار و دریاچه مصنوعی به وسعت 5 هکتار کـه بی شک درنوع خود بی نظیر خواهد بود به علاوه دهکده توریستی - تفریحی (مانوش ) به وسعت 55 هکتار ، مجموعه گردشگری (کوه گشت ) به وسعت 5/4 هکتار ، مجموعه توریستی - تفریحی (داووس) به وسعت 5/3 هکتار ، مجموعه نمایشگاه و موزه آکواریم آبزیان ( آتیس ) به وسعت 2 هکتار، مجتمع فرهنگی بانوان ، احداث و طراحی چندین فرهنگسرا و مجتمع های فرهنگی ، ورزشی و مذهبی به علاوه شروع به ساخت مجتمع بزرگ پژوهشی - درمانی پیوند اعضاء « ابوعلی سینا » با زیربنای 140000 مترمربع ، بی شک پروژه ای بی نظیر در نوع خود و یک مرکز فرا منطقه ای محسوب می گردد.
ساخت و طراحی چندین دانشگاه و مرکز آموزش عالی از جمله دانشکده علوم انسانی و فنی مهندسی دانشگاه آزاد اسلامی با بیش از 20000 نفر دانشجو ، انتقال دانشکده علوم پزشکی به این شهر و مکانیابی دانشگاه صنعتی دوم شیراز در شهر صدرا ، تاسیس دانشکده و مرکز آموزش هیدروپونیک با همکاری دانشگاه علمی - کاربردی و احداث مجتمع آموزش کشت گلخانه ای (هیدروپونیک) به وسعت 4 هکتار از آن جمله است.
با این نگرش دور از انتظار نخواهد بود اگر شهرصدرا درآینده ای نه چندان دور به جایگاهی الهام بخش در بعد شهرسازی نوین و قطب گردشگری با رویکردی خردگرا در سطح استان و حتی کشور بدل گردد.
شهرصدرا ، شهرسالم و شهر آرمانی کسانی است که با اسکانی مناسب و شایسته انسان امروز به فعالیت پرداخته و خلاقیت خود و فرزندانشان را بارور خواهند کرد.
ما معتقدیم دریک برنامه ریزی حساب شده می توانیم شهری درخور زیست ، پویا و ماندگار بنا کنیم . شهری که بتواند با اصول نوین شهرسازی و با رعایت استانداردهای پذیرفته شده از سوی سازمانهای بین المللی همخوانی داشته باشد.
الگوی تقسیمات شهری
شهر صدرا با توجه به فرم فیزیکی اراضی و محدودیت های توسعه به ترتیبی که خدمات با عملکرد در سطح محله – ناحیه و خدمات عمده در محور مجهز شهری استقرار یابد شکل گرفته است . مبنای تقسیمات داخلی در قالب محلات با جمعیتی در حدود 6 – 4 هزار نفر و نواحی با جمعیتی حدود 30-25 هزار نفر می باشد و بنابراین شهر به حدود 8 ناحیه تقسیم و هر ناحیه 4 تا 6 محله را شامل می شود و یک هسته مرکزی در قالب محور مجهز شهری که خدمات عمده شهری در طول شهر را تامین می کند و بر این مبنا نیز شبکه بندی شهر طراحی شده است. همچنین مجموعه باغشهرها در قالب حوزه های با تراکم ویژه در حاشیه شهر منظور شده است.
شهر صدرا با هویتی سبز و فرهنگی به عنوان مکمل شهر شیراز که پایتخت فرهنگی کشور می باشد، قطب آموزش عالی در منطقه تلقی می گردد
عناوین یادداشتهای وبلاگ
بایگانی
دوستان