آشنایی با دوره های مختلف رشته جغرافیا و برنامه ریزی شهری
?- دوره کارشناسی جغرافیا و برنامه ریزی شهری
دوره کارشناسی جغرافیا و برنامه ریزی شهری برای اولین بار پس از پیروزی انقلاب اسلامی (انقلاب فرهنگی) در دانشگاه تبریز با اهداف مشروحه زیر با تصویب شورای عالی برنامه ریزی اقدام به پذیرش دانشجو نموده است.
اهداف:
الف) تربیت کادر متخصص و متعهد برای انجام امور شهری سازی و تهیه طرحهای جامع شهری،
ب) ایجاد فضای مناسب تحقیق و پژوهش در امر توسعه شهری، بهسازی- نوسازی و سامان دهی شهرهای موجود و ایجاد شهرهای جدید.
ج) تغذیه سازمانها و نهادهای مربوطه از نظر کارشناسی برای نظارت و اجرای طرحها و پروژههای عمرانی شهری و منطقهای.
?- دوره کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری
دوره کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری باز برای اولین بار در دانشگاه تبریز در تاریخ ??/?/???? با تصویب شورای گسترش آموزش عالی با اهداف زیر ایجاد گردید.
اهداف:
علم جغرافیا و برنامه ریزی شهری بستر مطالعاتی طرحها و پروژههای عمرانی را فراهم کرده و مبنای ارزیابیهای محیطی است. با توجه به ماهیت تخصص برنامه ریزی شهری که بررسی تاریخی و وضعیت کنونی و آینده توسعه شهرها را در بر میگیرد ترتیب متخصصینی که بتوانند حرفه شهرسازی را با بینشهای محیطی، اقتصادی و فرهنگی در هم آمیزند تضمین نموده و نیاز فزاینده این تخصص را برآورده میسازد. کارشناسی ارشد این رشته، امکان تامین نیروی متخصص را برای بهره گیری در سامان دهی فضای شهری مراکز موجود و ایجاد شهرهای جدید فراهم کرده و شرایط پژوهش و مطالعاتی در سطح بالا را در مورد مسائل شهری مهیا خواهد ساخت. با توجه به گسترش شدید شهرنشینی، رشد شهرهای موجود، برنامه ریزی و طراحی شهرهای جدید، بیش از هر زمان دیگر نیاز به فارغ التحصیلان این رشته در محدوده عملکرد وزارتخانههای مسکن و شهرسازی، کشور، سازمان مدیریت و برنامه ریزی، دانشگاهها و علی الخصوص مهندسین مشاور شهرساز… و احساس میشود.
?- دوره دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری
دوره دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری با تصویب شورای عالی برنامه ریزی در تاریخ ??/?/???? ایجاد و دانشگاه تبریز نیز از مهر ماه سال ???? با اهداف زیر اقدام به پذیرش دانشجو نمود.
اهداف:
دوره دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری با توجه به لزوم آموزش و پژوهش در توسعه پایدار شهری تاسیس شده است. دو قطبی شدن شهرهای ایران، برنامه ریزی شهرهای جدید، تبدیل روستاهای بزرگ به شهرها، ایجاد شهرکهای صنعتی و مسکونی از ویژگیهای دوران گذار در کشور ایران است. روستا گریزی و آلونک نشینی در شهرها، عدم تعادل در نظام شهری، تفاوت شدید بین شهر و روستا، ظهور مسائل زیست محیطی، لزوم تاکید بر مسائل جغرافیای شهری و ناحیهای در چارچوب طرحهای جامع شهری و برنامه ریزی شهری ناحیهای را روشن میسازد.
منبع : وبلاگhttp://urbanandplanning.blogfa.com
عناوین یادداشتهای وبلاگ
بایگانی
دوستان