اولین مردمانی که سیستم اگو یا فاضلاب را جهت تخلیه آب شهری به بیرون از شهر اختراع کردند ایرانیان بودند.
· اولین مردمانی که مس را کشف کردند ایرانیان بودند .
· اولین مردمانی که ذوب فلزات را آغاز کردند ایرانیان بودند ، در شهر سیلک در اطراف کاشان.
· اولین مردمانی که کشاورزی را جهت کاشت و برداشت کشف کردند ایرانیان بودند.
· اولین مردمانی که سکه را در جهان ضرب زدند ایرانیان بودند .
· اولین مردمانی که کشتی یا زورق را ساختند ایرانیان بودند و به فرمان یکی از پادشاهان زن ایرانی بود.
· اولین مردمانی که شیشه را کشف کردند واز آن برای منازل استفاده کردند ایرانیان بودند .
· اولین مردمانی که ذغال سنگ را کشف کردند ایرانیان بودند .
· اولین مردمانی که مقیاس سنجش اجسام را کشف کردند ایرانیان بودند .
· اولین مردمانی که به کروی بودن زمین پی بردند ایرانیان بودند .
· اولین مردمانی که قاره آمریکا را کشف کردند ایرانیان بودند و کریستف کلمب وواسکودوگاما بر اثر خواندن کتابهای ایرانی که در کتابخانه واتیکان بوده به قاره پیمایی افتادند .
· اولین کلمه شاهراه ازراهی که کوروش کبیر بین ساردپایتخت کارون وپاسارگاد احداث کرد گرفته شده است .
· بنای برج دوقولوی تجارت جهانی نیویورک توسط ? ایرانی بنا خواهد شد.
· ایران جوانترین جمعیت دنیا را دارد.
· اگر ? قاره آسیا و آمریکا و آفریقا را به هم وصل کنیم ایران در مرکز جهان است.
· کشور ایران هفدهمین کشور وسیع دنیاست.
· ایران فلاتی به وسعت ?/???/??? کیلومتر مربع است.
· قدمت جیرفت در ایران به ? هزار سال پیش باز می گردد و کهنترین شهر در جهان است.
· اولین مردمانی که آتش را در جهان کشف کردند ایرانیان بودند.
· کورش در شوروی سابق شهری ساخت به نام کورپولیس که خجند امروزی نام دارد.
· کورش پس از فتح بابل به معبد مردوک رفت و برای ابراز محبت به بابلی ها به خدای آنان احترام گذاشت و در همان معبد که بیش از 1000 متر بلندی داشت برای اثبات حسن نیت خود به آنان تاج گذاری کرد.
· نخستین هنرستان فنی و حرفه ای در ایران توسط کورش کبیر در شوش جهت تعلیم فن و هنر ساخته شد.
· دیوار چین با بهره گیری از دیواری که کورش در شمال ایران در سال 544 قبل از میلاد برای جلوگیری از تهاجم اقوام شمالی ساخت ، ساخته شد.
· نخستین سامانه استخدام دولتی به صورت لشگری و کشوری به مدت 40 سال خدمت و سپس بازنشستگی و گرفتن مستمری دایم را کورش کبیر در ایران پایه گذاری کرد.
· داریوش کبیر با شور و مشورت تمام بزرگان ایالتهای ایران که در پاسارگاد جمع شده بودند به پادشاهی برگزیده شد و در بهار 520 قبل از میلاد تاج شاهنشاهی ایران رابر سر تهاد و برای همین مناسبت 2 نوع سکه طرح دار با نام داریک ( طلا ) و سیکو ( نقره ) را در اختیار مردم قرار داد که بعدها رایجترین پولهای جهان شد.
· داریوش در پاییز و زمستان 518 - 519 قبل از میلاد نقشه ساخت پرسپولیس را طراحی کرد و با الهام گرفتن از اهرام مصر نقشه آن را با کمک چندین تن از معماران مصری بروی کاغد آورد .
· داریوش در سال دهم پادشاهی خود شاهراه بزرگ کورش را به اتمام رساند و جاده سراسری آسیا را احداث کرد که از خراسان به مغرب چین میرفت که بعدها جاده ابریشم نام گرفت.
· نخستین بار پرسپولیس به دستور داریوش کبیر به صورت ماکت ساخته شد تا از بزرگترین کاخ آسیا شبیه سازی شده باشد که فقط ماکت کاخ پرسپولیس 3 سال طول کشید و کل ساخت کاخ 15 سال به طول انجامید.
· داریوش برای ساخت کاخ پرسپولیس که نمایشگاه هنر آسیا بوده 25 هزار کارگر به صورت 10 ساعت در تابستان و 8 ساعت در زمستان به کار گماشته بود و به هر استادکار هر 5 روز یکبار یک سکه طلا (داریک) میداده و به هر خانواده از کارگران به غیر از مزد آنها روزانه 250 گرم گوشت همراه با روغن - کره - عسل و پنیر میداده است و هر 10 روز یکبار استراحت داشتند.
· داریوش در هر سال برای ساخت کاخ به کارگران بیش از نیم میلیون طلا مزد می داده است که به گفته مورخان گرانترین کاخ دنیا محسوب میشده. این در حالی است که در همان زمان در مصر کارگران به بیگاری مشغول بودهاند، بدون پرداخت مزد که با شلاق نیز همراه بوده است.
· تقویم کنونی (ماه 30 روز) به دستور داریوش پایهگذاری شد و او هیأتی را برای اصلاح تقویم ایران به ریاست دانشمند بابلی "دنی تون" بسیج کرده بود . بر طبق تقویم جدید داریوش روز اول و پانزدهم ماه تعطیل بوده و در طول سال دارای 5 عید مذهبی و 31 روز تعطیلی رسمی که یکی از آنها نوروز و دیگری سوگ سیاوش بوده است؛
· داریوش پادگان و نظام وظیفه را در ایران پایه گزاری کرد و به مناسبت آن تمام جوانان چه فرزند شاه و چه فرزند وزیر باید به خدمت بروند و تعلیمات نظامی ببینند تا بتوانند از سرزمین پارس دفاع کنند.
· داریوش برای نخستین بار در ایران وزارت راه - وزارت آب - سازمان املاک - سازمان اطلاعات - سازمان پست و تلگراف (چاپارخانه) را بنیان نهاد.
· داریوش برای جلوگیری از قحطی آب در هندوستان که جزوی از امپراطوری ایران بوده سدی عظیم بروی رود سند بنا نهاد؛او در سال آخر پادشاهی به اندازه 10 میلیون لیره انگلستان ذخیره مالی در خزانه دولتی بر جای گذاشت .
عناوین یادداشتهای وبلاگ
بایگانی
دوستان